Korona saapui Hämeenkyröönkin

kasvomaski ikaalinen hämeenkyrö viljakkala jämijärvi korona koronavirusPirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella maskia suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa aina, kun lähikontakteja ei voi välttää. Kuva: UutisOivan arkisto

HÄMEENKYRÖ. Hämeenkyrön kunta kertoo 24. syyskuuta julkaisemassaan tiedotteessa, että kunnassa on koronavirukseen sairastuneita henkilöitä. Vahvistettuja tartuntoja on alle viisi. Tartunnat eivät liity kunnan palvelutoimintaan. Kunta tiedottaa asiasta muun muassa verkkosivuillaan. Koulujen ja varhaiskasvatuksen asiakkaita tiedotetaan myös Päikyn ja Wilman kautta.

Hämeenkyrön sosiaali- ja terveyskeskuksen ylilääkäri Tuomas Parmanen kertoo, että vahvistetut koronatartunnat ovat löytyneet viikon 39 aikana.
– Kaikki tartuntaketjut on jäljitetty, eli taruntojen lähteet ovat tiedossa. Taustalla on ryhmäaltistuksia, Parmanen sanoo.

Karanteeniin on Hämeenkyrössä määrätty hiukan alle kymmenen henkilöä. Parmanen kertoo, että koronatartunnan taudinkuva ja oireet saattavat olla erittäin lieviä.
– Terveydenhoidon ammattilaisenkaan on mahdoton erottaa kausiflunssaa koronatartunnasta muuten kuin testaamalla. Siksi koronatestiin on syytä hakeutua, mikäli flunssaoireita ilmenee.

Testiin Hämeenkyrössä pääsee nopeasti, mutta ensimmäinen askel koronatestaukseen on ottaa puhelimitse yhteyttä joko koronaneuvontaan tai testin ajanvaraukseen.

Turvallisuus- ja hygieniaohjeiden noudattaminen on tässä tilanteessa ensisijaisen tärkeää. Kaikissa infektioissa on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja yskimällä oikein, niin että taudinaiheuttajat eivät leviä.

Lievissäkin infektio-oireissa on aiheellista välttää työssäkäyntiä, julkisilla paikoilla asiointia ja joukkoliikenteen käyttöä ennen koronaviruksen poissulkemista koronavirusnäytetestauksella.

Koronavirusnäytteenottoon on oma ajanvarausnumero 041 730 5742, joka palvelee virka-aikana ja Hämeenkyrön terveyskeskuksen päivystysaikoina.

Koronaneuvontapuhelin aikuisille 044 486 0581 palvelee niin ikään virka-aikana ja Hämeenkyrön terveyskeskuksen päivystysaikoina.

 

Sakari Ilomäki