Korona peruu tapahtumia, ylioppilaskirjoitukset aikaistuvat

koronaInfektioaikana omaa tartuntariskiä voi pienentää pesemällä käsiä vedellä ja saippualla.

OIVASEUTU. Koronaviruksen leviämistä pyritään estämään perumalla tapahtumia. Hallituksen eilen antamien ohjeistusten mukaan yli viidensadan hengen tapahtumat perutaan automaattisesti toukokuun loppuun asti. Myös pienempiä kokoontumisia kehotetaan välttämään.

Tapahtumien peruminen näkyy myös seudulla. Scandic Ikaalisten Kylpylä on perunut kaikki tanssi- ja artistikeikat. Muun muassa Haitarikimara, jonka ohjelmaan olisivat kuuluneet Hopeisen ja Kultaisen Harmonikan semifinaalikisat, on jouduttu perumaan. Tapahtuma olisi järjestetty 20.–22. maaliskuuta Scandic Ikaalisten Kylpylässä.

Myös Ikaalinen Foorumi -seminaari, jossa oli tarkoitus puhua ilmastoystävällisestä rakentamisesta 17. maaliskuuta, on peruttu. Tapahtuma pyritään järjestämään myöhemmin, mutta varmaksi sitä ei pystytä lupaamaan.

Viljakkalan Nuorisonäyttis joutui perumaan niinikään kaikki näytöksensä Kellaritanssi-näytelmästä. Taustalla on Ylöjärven kaupungin linjaus siitä, että kaikki yleisötapaukset perutaan koronan vuoksi.
– Näytelmälle katsotaan uusi ajankohta kun virustilanne helpottuu, Rosanna Heinonen Teatteriyhdistys Wimmasta lupaa.

Kyrösjärven seudun Hengitysyhdistys on perunut kaikki tapahtumansa toistaiseksi.
– Kokoontumisten rajoittaminen on viranomaisten mukaan toimiva keino vähentää riskiryhmiin kuuluvien virustartuntoja, ryhmästä tiedotetaan.

Myös Jalmari Jyllin säätiö on perunut tapahtumia.

 

Harrastustoimintaa karsitaan

Myös harrastustoiminnan välttämistä suositellaan. Osa paikallisista seuroista onkin jo ilmoittanut harjoituksien ja harrastusryhmien perumisesta. Esimerkiksi Hämeenkyrössä toimiva Kyröskosken kiskojat on päättänyt keskeyttää lasten ja aikuisten koripalloharjoitukset toistaiseksi.

Kyröskosken Ponsi ry päätti tänään perua kaikki kevään harjoitukset koronaviruksen takia. Hämeenkyrön vapaaehtoiset Rönsy ry on perunut tapahtumat ainakin maaliskuun loppuun asti. Parkunmäen Apassit on päättänyt, että seuran kenttätoiminta sekä osallistuminen muiden järjestämään kenttätoimintaan on tauolla maaliskuun loppuun asti.

Monet liitot ovat kehottaneet jäsenjärjestöjään välttämään kilpailuita ja turnauksia.

Ikaalisten Taideyhdistys Taika ry peruu Puhutaan Taiteesta -iltansa. Kauhtuan talviuintisaunat suljetaan toistaiseksi ensi maanantaista 16. maaliskuuta alkaen. Jämijärven VPK on perunut suurimman osan kursseista, koulutuksista ja nuoriso-osaston harjoitukset. Hälytysosaston toiminta toki jatkuu.

 

 

Ylioppilaskirjoituksiin muutoksia

Ylioppilastutkintolautakunta kertoi aikaistavansa kahta viimeistä reaaliaineen koetta. Viimeiset kokeet piti olla 24. ja 26. maaliskuuta, mutta ne on aikaistettu pidettäväksi 17. ja 19. maaliskuuta.

Näin abeilla on ensi viikolla poikkeuksellisesti tiedossa viikko, jolloin on koe jokaisena päivänä.

Sasky on kertonut peruvansa tai siirtävänsä kaikki yleisötapahtumat ja tapaamiset. Opiskelijoiden työpaikalla tapahtuva oppimisen ohjaus tehdään etäyhteyksin eikä Saskyyn oteta vastaan vierailijoita.

 

 

Tuukka Olli

Nina Ylinen

 

Uutinen päivittyy (viimeksi päivitetty 13.3. kello 14.37)