Korona koettelee yrittäjiä

raha avustus kolikotKuva: UutisOivan arkisto

OIVASEUTU. Koronavirusepidemian vaikutukset iskevät lujaa suomalaisiin yrityksiin. Suomen Yrittäjät on huolissaan pienyrittäjistä, jotka ovat isoissa vaikeuksissa, kun asiakkaat kaikkoavat ja sovittujakin varauksia perutaan.

Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila muistuttaa, että jokainen voi osaltaan auttaa.
– Ohjaamalla ostoksiasi kotimaisille pienyrittäjille olet tärkeänä osana säilyttämässä työpaikkoja ja varmistamassa, että myös pienyrittäjien perheet selviytyvät talouden rajussa muutoksessa ja yhteiskunnan rattaat pyörivät mahdollisimman vakaina.

Jussila kannustaa tekemään harkittuja valintoja ja puhaltamaan yhteiseen hiileen poikkeustilanteessa.
– Pientenkin ostosten kohdistamisen kerrannaisvaikutukset voivat olla suuret. Ole mukana varmistamassa, että juuri sinun eurosi on luomassa turvaa ja hyvinvointia myös paikallisille pienyrittäjille.

Hämeenkyrön Yrittäjien puheenjohtaja Ilkka Häkli kannustaa myös käyttämään mahdollisimman paljon paikallisia palveluita, jotta yritykset saataisiin pysymään kriisin jälkeenkin pystyssä.
– Ei voi kuin toivoa, että tämä menee nopeasti ohitse. Tämä on sellainen tilanne, jota kukaan ei ole ennen tätä elänyt, joten ei voida tietää, millaiset vaikutukset lopulta ovat, Häkli pohtii.

Hän kertoo, että yrittäjäjärjestö aikoo käydä kunnan kanssa keskustelua, onko kunnalla mitään mahdollisuuksia tukea paikallisia yrityksiä kriisistä selviämiseksi.

Ikaalisten Yrittäjien puheenjohtaja Marja-Leena Majamäki on samoilla linjoilla.
– Yrittäjien tilanne on nyt huolestuttava. Ihmiset eivät uskalla käydä asioilla tai ostoksilla.

Majamäki toteaa olleensa ilman koronatilannettakin sitä mieltä, että ihmisten kannattaisi ostaa omalta kylältä tukien paikkakunnan omia yrittäjiä, nyt tilanne vain korostuu.
– Haluamme varmasti kaikki, että liikkeet, yrittäjät ja yritystoiminta Ikaalisissa säilyy. Me jokainen voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen.

 

 

Katri Linnikko