Korona koettelee yhteiskuntaa

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

 

Vielä muutama viikko sitten tuskin kukaan olisi uskonut, että koronavirus pysäyttää Ikaalisten kaupungin, Suomen ja koko maapallon . Ihmisten terveys on luonnollisesti etusijalla. Yhteiskunnassa tehdään varmasti kaikki voitava, jotta sairastuneet saavat hyvän hoidon ja viruksen leviämistä hidastetaan kaikin tavoin. Ikaalisissa johtoryhmä lähti etupainotteisesti rajoitustoimiin jo ennen maan hallituksen valmiuslaki- päätöksiä, siitä suuri kiitos.

Heti toisena terveyden jälkeen tulee talous. Miten tästä selvitään? Monia yrityksiä koetellaan nyt todenteolla.

Ikaalinen tunnetaan matkailukaupunkina ja matkailuala kokee nyt kovimmat haasteet. Asiakkaiden kato hiljentää myös muita yrityksiä ja yritykset joutuvat lomauttamaan työntekijöitään ja jopa sulkemaan oviaan.

Epidemian vaikutukset tulevat näkymään myös kaupungin nyt jo haastavassa taloustilanteessa. Kunnallisvero kertymän lasku ja sote menojen nousu tuo lisää haastetta palvelujen rahoituksen järjestämiseen.

Kuntaliiton arvion mukaan koko Suomen kuntatalous heikkenee noin 1500 milj. euroa kuluvana vuonna. Joudumme miettimään kuinka lakisääteiset palvelut tuotetaan ja muiden palvelujen osalta niiden välttämättömyyttä.

Uskon kuitenkin, että yhdessä tästä selviämme. Maan hallitus on luvannut kunnille lisärahoitusta ja omilla sopeutustoimillamme saamme talouden kuntoon niin, että tulot vastaavat menoja. Tämä kaikki vaatii yhteen hiileen puhaltamista, ymmärrystä kuntalaisilta sekä yhtenäisyyttä meiltä luottamushenkilöiltä.

Otetaan maan hallituksen asettamat rajoitustoimet tosissamme, näin hidastamme viruksen leviämistä ja suojelemme lähimmäisiämme.

 

Ilmo Kalli

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Ikaalinen

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.