Pirkan Hiihto päätettiin perua

Vuonna 2020 hiihdettiin heikon lumitilanteen vuoksi vain Reppu-Pirkka ja sekin poikkeusreitillä Jämin maastoissa. Tässä sivakoi Satu Heino.

OIVASEUTU. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Pirkan Hiihto ry:n hallitus päätti hiihdon päätapahtuman 7. maaliskuuta perumisesta. Viime vuonna Pirkan Hiihto jouduttiin perumaan lumenpuutteen vuoksi ja Reppu-Pirkka sivakoitiin Jämin ympäristössä poikkeusreitillä.
– Reppu-Pirkan mahdollisesta järjestämisesta 13. maaliskuuta päätös tehdään viimeistään edellisenä maanantaina 8. maaliskuuta, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Pirkan hiihto kertoo tiedotteessaan, että Reppu-Pirkka toteutettaisiin omatoimisena laturetki-tyyppisenä tapahtumana ilman ajanottoa liukuvalla lähdöllä; hiihtoon ei lähdetä yhteislähtönä, vaan yksitellen tai muutaman hiihtokaverin kanssa turvaetäisyydet huomioiden. Reppu-Pirkassa ei matkan varrella ole huoltopisteitä, joille hiihtäjät kerääntyisivät isoina joukkoina. Lähtö- ja maalialueella hiihtäjiä ohjeistetaan käyttämään kasvomaskia.

Hiihtoon ilmoittautuminen tapahtuu pääosin verkossa; lähtöpaikalla jälki-ilmoittautuminen hoidetaan tiukasti määräyksiä noudattaen. Myöskään pesutiloja eikä pukuhuoneita ei ole käytössä. Yhteiskuljetuksia lähtöpaikalle ei järjestetä.
– Jos Reppu-Pirkka toteutuu, matkana on täysi 90 kilometriä, Jämiltä Kuninkaanlähteen koukkauksen kautta maaliin perinteiseen tapaan Lamminpään hiihtomajalle, Syrjänen kertoo.

Vaikka hiihdon järjestäminen on epävarmaa, järjestäjät haluavat auttaa hiihdon harrastajia pitämällä Pirkan uran latua auki yhteistyössä alueen kuntien ja kaupunkien kanssa.
– Lunta näyttää kertyvän koko ajan lisää, joten sen puolesta olosuhteet hiihtämiselle ovat hyvät. Odottelemme kuitenkin päivitettyjä viranomaismääräyksiä tapahtumien järjestämiseen ja tietenkin terveys edellä mennään, Syrjänen toteaa.

 

Sakari Ilomäki