Kolmostien varrella alkoi työllistymispilotti – mukaan pääsee yhä

työllisyysPalveluvastaava Mikko Korpela Crazy Town OY:sta esitteli työllisyyspilottia ensimmäisessä kokoontumisessa. Pilotti on kaikille avoin ja mukaan pääsee yhä.

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN. Kolmea kolmostien kuntaa on kohdannut viime aikoina rakennemuutos, jonka seurauksena moni on menettänyt työnsä. Nyt näissä irtisanomisissa työnsä menettäneille etsitään uusia töitä muutosturvapilotilla. Sen ensimmäinen kokoontuminen pidettiin keskiviikkona Kyröskosken Koskilinnassa ja Parkanossa.

Lyhyesti sanottuna projektin idea on saada aikaan yrityskontakteja ja työllistymistä Hämeenkyrön, Ikaalisten ja Parkanon isoissa irtisanomisissa työnsä menettäneille. Irtisanomisiin ovat joutuneet tukeutumaan Metsä Board Kyro, Ikamer, Ikaalisen Konepaja ja Takoma.
– Tilaisuudet ovat Hämeenkyrössä ja Parkanossa, mutta myös Ikaalinen on projektissa mukana, sillä siellä irtisanottujen osaajaprofiili on samanlainen kuin toisissa kunnissa, toteaa palveluvastaava Mikko Korpela palvelun toteuttavasta Crazy Town Oy:stä.

Palvelu toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston kanssa.

Ensimmäisellä kokoontumiskerralla kerrottiin projektista yleisesti. Hämeenkyrössä käynnistetään Koskilinnassa yhteinen työtila, jossa on toimintaa keskiviikkoisin ja sinne voi tulla vapaasti.
– Siellä järjestetään esimerkiksi sparrauksia ja muuta valmennusta sekä kontakteja, Korpela kertoo.

 

Työntekijälle voi olla tarve, vaikka paikka ei ole auki

Projektin loppuhuipennus on helmikuussa, jolloin pidetään rekrytointitapatuma. Se poikkeaa perinteisistä rekrytointitapahtumista siinä, että sen sijaan, että yritykset markkinoivat työpaikkojaan, tällä kertaa ihmiset markkinoivat osaamistaan.
– Kutsumme yrityksiä ensisijaisesti lähialueelta, enintään sadan kilometrin säteeltä. Mutta jos porukassa on sellaista erityisosaamista, jonka työllistäjä on muualla, voimme kutsua yrityksiä myös kauempaa. Toiveena tietysti on, että yritys perustaisi alueelle etäpisteen.

Rekrytapahtuman ideana on tuoda esiin piilotyöpaikkoja. Korpela huomauttaa, että moni yritys pohtii, että tähän ehkä voitaisiin tarvita joku tai paikka saattaa tulla auki myöhemmin.
– Kun sopiva osaaja tulee vastaan, yritys saattaa napata hänet töihin.

Vastaavia messuja on järjestetty ympäri Suomea, joskin isommissa kaupungeissa. Yrityksiä on ollut paikalla pääosin 50–100.
– Kemi taitaa olla parhaiten verrattavissa Hämeenkyröön. Siellä yrityksiä oli noin 40.