Kirjoittaminen ja tarinat kiinnostavat kesätoimittajaa

Sara Mattilaa kiinnostaa toimittajan työssä kirjoittaminen, haastattelut ja tarinat.

OIVASEUTU. Sara Mattila, 19, aloitti UutisOivan kesätoimittajana Ikaalisten toimipisteessä.

Vuosi sitten Ikaalisten yhteiskoulun lukiosta ylioppilaaksi kirjottanut Mattila opiskelee Tampereen yliopistossa, ja hänen pääaineenaan on kirjallisuustiede.
– Kiinnostaa nähdä, millaista toimittajan työ on käytännössä, ja tässä pääsee myös lähelle omaa alaa. Kirjoittaminen, haastattelut ja tarinat kiinnostavat, Mattila sanoo.

Kirjoittaminen ja äidinkieli ovat olleet hänelle aina vahvuus. Lukioaikana hän petrasi kirjoitustaitoaan luovan kirjoittamisen kurssilla, ja myös vapaa-ajalla hän on harrastanut kirjoittamista. Tarinoita kirjoittaessa kiinnostavat juonet ja oikeinkirjoitus.

Tulevaisuuden työ voisi olla vaikka äidinkielenopettajana, kirjastotyössä tai kustannustoimittajana.
– Opettajana voisi auttaa muita, kirjastossa edistää lukemisharrastusta ja kustannustoimittajana pääsisi auttamaan kirjailijoita ja tarkistamaan oikeinkirjoitusta.

Myös toimittajan työ voisi kiinnostaa ja Mattila haki myös tiedotusoppia lukemaan, mutta ne ovet eivät sillä kerralla avautuneet.

Yliopisto-opinnot ovat osoittautuneet todella itsenäisiksi, ja yllättäen on ollut rentoakin. Ja itsenäistä otetta tarvitaan toimittajan työssäkin.
– Itsenäinen työ sopii minulle. Voi tehdä töitä osittain omassa aikataulussa, ja silti on tietty deadline.

Ensimmäisenä päivänä Mattila sai tarttua kolumnin kirjoittamiseen. Aihetta sai hetken miettiä, mutta sitten kirjoittaminen lähti sujumaan. Kesätyössä kiinnostaa kirjoittaa esimerkiksi kesätapahtumista, nuorten asioista ja ylipäätään kotipaikkakunnan asioista.

Paikallistuntemuksestakin varmasti on työssä hyötyä, kun tuntee ihmisiä jo ennalta – ja juttukeikalle lähtiessä tienoo on tuttua.

 

Liisa Raipala