Kaksivuotiaan pettymyksen aiheita

Se, kun kahteen tai useampaan palaan murrettua leipää ei saa enää yhteen. Miksi aikuiset eivät ole keksineet sellaista leipää, jonka voi murentaa osiin ja koota sitten taas yhteen? Onnistuuhan se legoillakin.

Se, kun isi ei voi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa. Miksi isi ei voi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa?

Se, kun äiti ei voi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa. Miksi äiti ei voi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa? tuukka olli toimittaja kolumni

Se, kun aikuinen ei ymmärrä suullisesti saamiaan ohjeita tai ymmärtää ne väärin. Mikä siinä on niin vaikeaa, minä annoin ohjeet täsmällisesti. Niiden pitää mennä perille kerralla. Miksi ei mene? Miksi aikuinen tekee toisin kuin käskettiin? Hän ei tottele! Miksi minun pitää totella, mutta ei aikuisten?

Se, kun pelkällä tahdonvoimalla ei voi kiivetä sileää seinää pitkin ylöspäin. Minä haluan kiivetä kattoon! Toinen jalkani on oikeaoppisesti pistorasian päällä. Toinen käsi kurottaa kohti kattoa. Miksi sillä kädellä pitäisi tarttua johonkin? Miksi kiipeäminen ei onnistu ihan vaan näin? Vaikka minä TAHDON? Miksi maailmassa muutenkaan pitää olla jotain, mitä isi sanoo fysiikan laiksi? Eikö laki ole minun tahtoni? Kuka se fysiikka on?

Se, kun pyöreäpohjainen sohvatyyny ei majaa rakentaessa pysy pystyssä ilman tukea. Miksi ei pysy? Pitää pysyä. En halua isiä enkä äitiä pitämään sitä pystyssä, ne pitää ihan väärin.

Se, kun ei ole enää pienin hoidossa. Pienin saa hoidossa aina enemmän huomiota kuin isommat. Miksi ei voi olla iso ja saada silti samaa määrää syliä ja huomiota kuin pienet?

Se, kun pitää siivota omat jälkensä. En minä ehdi omia lelujani kerätä. On paljon asioita ihmeteltävänä. Aikuiset ehtivät paljon paremmin.

Se, kun kotonakin pitäisi käydä potalla. Minä käyn jo hoidossa. Eikö se riitä? Potta on typerä. On paljon helmpompaa toimittaa asiansa vaippaan menemättä sen takia mihinkään. Potan keksijä on varmasti aikuinen. Kukaan minun ikäiseni ei varmasti keksisi mitään niin typerää.

Se, kun kakka tulee vaippaan, eikä vaikka pottaan. Se, kun minä olen viimeinen, jota tullaan hakemaan hoidosta.

Se, kun minä en ole viimeinen, jota tullaan hakemaan hoidosta. Taas jäi kiva leikki kaverin kanssa kesken! Se, kun opin tekemään jotain uutta ja näytän sitä innoissani aikuisille ja kissalle. Kissaa ei näytä kiinnostavan. Se, kun pyykkiä ei ole kuivumassa, jotta minä voisin auttaa. Se, kun astianpesukone on tyhjätty, enkä minä voi auttaa. Minä haluan auttaa! Se, kun autoin ottamalla itse välipalaa ja antamalla kissalle ruokaa.

Nyt isi valittaa sotkua. Mikseivät aikuiset voi olla koskaan tyytyväisiä?

 

Tuukka Olli