JHL:n lakko: Hämeenkyrössä ei tarjolla normaaleja koulu- ja päiväkotiaterioita

Maanantaina ja tiistaina kouluissa ja päiväkodeissa ei tarjoilla lämmintä ruokaa.

HÄMEENKYRÖ, VILJAKKALA. Hämeenkyrössä ei tarjota normaaleja aterioita koulussa ja päiväkodeissa maanantaina ja tiistaina 22.–23. lokakuuta. Syynä on Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n poliittinen lakko.

JHL:n lakko koskee Hämeenkyrön kunnassa koulujen ja päiväkotien ruoka- ja siivouspalvelujen henkilöstöä. Terveyskeskuksen ruokala ja siivous on rajattu lakon ulkopuolelle. Lisäksi lakko koskee koulujen ja päiväkotien kiinteistönhuoltoa sekä liikuntapaikkoja.

Päiväkodeissa lapsille tarjotaan kylmiä aterioita, kuten mehukeittoa, jogurttituotteita, hedelmiä ja näkkileipää. Erityisesti ruoka-aineallergisten lasten huoltajia pyydetään huolehtimaan lapsille omat eväät mukaan.

Kouluissa oppilaille tarjotaan normaalin kouluruoan sijaan jogurttia ja näkkileipää. Koululaisia, etenkin ruoka-aineallergisia, kehotetaan ottamaan lisäksi omat eväät mukaan. Huoltajien tulee huomata, että oppilaiden ja päiväkotilasten kotoa tuoduille eväille ei ole kylmäsäilytystiloja tarjolla.

Myös Viljakkalan yhtenäiskoulussa ruoka- ja puhtauspalvelut ovat lakossa, joten lakkopäivinä kouluruokaa ei ole tarjolla. Lakko koskee myös Karhen koulua. Koululaisia kehotetaan ottamaan omat eväät mukaan. Lakko ei koske Kultakylän ja OnniMannin päiväkoteja, sillä niiden ruoat tulevat Elokaaren palvelukeskuksen keittiöstä. Elokaari on lakon ulkopuolella.

Lakko koskee siivous-, kiinteistöhuolto- ja ruokapalvelualoja sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuripalveluita. Taustalla on liiton vastustus hallituksen suunnittelemaa ylityölakia kohtaan.

 

Nina Ylinen
Tuukka Olli