Jesse Markin tanssii muiden tähtien kanssa

Claudia Ketonen ja Jesse Markin muodostavat parin tämän syksyisessä Tanssii tähtien kanssa -kisassa. Kuva: Numi Nummelin

VILJAKKALA. Jesse Markin, tuo Viljakkalan lahja musiikkimaailmalle laittaa tänä syksynä tanssitaitonsa koetukselle. Markin nimittäin kilpailee MTV3:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Hänen tanssinopettajansa Claudia Ketonen.

Markin kertoo, että kun häntä keväällä ohjelmaan pyydettiin, ei vastausta tarvinnut edes miettiä.
– Siinä keväällä oli koronaa sun muuta, joten kun tuli mahdollisuus syksyllä päästä tanssimaan, en edes pohtinut. Olin heti mukana.

Markin myöntää, että tanssiminen ei ole hänelle kovin tuttua. Hän kokee olevansa samassa asemassa kuin valtaosa suomalaisista: valssi ja tango on tuttua, mutta aika harva on harrastanut monimutkaisempia tansseja.
– Koulussa oli aina jotain muuta tekemistä, kun oli tanssia, Markin nauraa.

Poikkeuksena oli disco, sen tyyppinen voisi sujuakin.
– Sitä vaan ei taida tuossa ohjelmassa olla, Markin toteaa.

Markin on kuitenkin viihtynyt harjoituksissa. Ketosta hän kuvailee hyväksi opettajaksi, joka lähti liikkeelle aivan perusasioista, eli askeleista.
– Sen päälle alkoi tulla koreografiaa vaiheittain. Kuvasimme harjoituksia myös videolle, niiden avulla olen harjoitellut myös vapaa-ajallani. Haastavaa tämä on, mutta niin sen pitää ollakin. Eihän siinä olisi mitään järkeä, jos olisi vain vasen, oikea se minuutti ja 40 sekuntia, Markin nauraa.

 

Sitoutunut harjoittelemaan

Tanssii tähtien kanssa on kilpailu, jossa kansa päättää, kuka saa jatkaa. Lisäksi tuomarit arvioivat jokaisen parin suorituksen ja antavat palautetta.
– Opettajalle ei tietenkään halua tuottaa pettymystä, mutta on tässä kilpailuviettikin nostanut päätään. Kukaan ei halua olla ensimmäinen, joka putoaa. Lisäksi heti ensimmäisessä lähetyksessä minulle tuli sellainen tunne, että hei, nyt kisataan!

Kuulostaa siltä, että tanssijaksi muuttunut muusikko on sitoutunut harjoittelemaan.
– Kyllä, ehdottomasti!

Ensimmäisistä harjoituksista lähtien Markin on saanut huomata, kuinka vaativa laji tanssi on.
– Esimerkiksi tanssiasennon ylläpito vaatii kuntoa. Mutta voimaa tai lihasta ei saisi käyttää. Itse olen vielä sillä tasolla, että joudun hakemaan tanssiasennon, se ei tule luonnostaan. Vaikka tanssiminen vaatii kuntoa, sen pitäisi näyttää rennolta.
– Sitä ei maallikko uskoisikaan, kuinka pienistä yksityiskohdista tanssisuoritus koostuu. Tietysti tulee jalan laskeutuminen ja tanssikaverin jalkaa ei saisi hirveästi talloa. Mutta esimerkiksi niskan asento jalan tullessa maahan.

Sitä Markin ei osaa arvioida, kuinka pitkälle hänellä on kisassa mahdollisuus edetä, mutta tietenkin kisassa on tarkoitus pysyä mahdollisimman pitkään.
– Tähdätään mieluummin vähän liian ylös kuin liian alas.

Palautettakin tansseista on jo ehtinyt tulla, myös Viljakkalan suunnalta.
– Kehuja ja kannustustahan Viljakkalasta on tullut. Claudiahan on kilpatanssija, mutta olen saanut kehuja hänen tuttaviltaan. Se oli hieman yllättävääkin. Kaikki tällainen antaa voimaa jatkaa ja harjoitella.

 

Tuukka Olli