Lindell on todennäköisesti surmattu

VILJAKKALA/PARKANO. Loppuvuodesta lähtien kadoksissa olleen Viljakkalassa asuneen Jere Lindellin epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Neljä henkilöä on pidätetty, yhtä epäillään murhasta, kolmea muuta epäillään rikoksen tekijän suojelemisesta sekä hautarauhan rikkomisesta. Poliisin mukaan tutkinta on alkuvaiheessa, joten rikosnimikkeet saattavat tutkinnan edetessä muuttua.

Lindell on todennäköisesti surmattu jo joulukuun lopussa. Teko on tämän hetken tiedon mukaan tapahtunut joulukuun 28. ja 29. päivän välisenä yönä. Ruumis löytyi Parkanon rautatieaseman läheisyydestä, poliisi on eristänyt alueen. Vainajaa on yritetty hävittää polttamalla ruumis paikalla olleessa risu- ja puukasassa.

Tapahtumapaikka on sittemmin jäätynyt ja jäänyt lumen alle. Tästä syystä poliisi joutuu sulattamaan uhrin löytöpaikkaa. Poliisi on pyytänyt puolustusvoimilta virka-apua alueen eristyksen valvonnassa.

Lähiomainen ilmoitti Lindellin katoamisesta poliisille 8. tammikuuta. Sittemmin poliisi on julkaissut Lindellin kuvan ja pyytänyt hänestä havaintoja. Katoamista tutkittaessa heräsi epäily hänen joutumisestaan henkirikoksen uhriksi.

Poliisi otti kiinni 18. helmikuuta kiinni kolme henkilöä ja 20. helmikuuta yhden henkilön epäiltynä henkirikokseen osallistumisesta. Tekijöistä kolme on miehiä ja yksi on nainen. Heidät on vangittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa tänään 22. helmikuuta.

Uutista on muokattu 22.2.2019 kello 15.42.