Jäteasemilla asiointia rajoitetaan koronaviruksen takia

jätehuolto pirkanmaa jätteet roskat roskahuoltoKuva: UutisOivan arkisto

OIVASEUTU. Pirkanmaan jätehuolto toimii liki normaalisti korona-ajoista huolimatta. Jäte- ja lietekuljetukset toimivat tuttuun tapaan ja myös jätekeskukset pysyvät auki.

Keskuksilla on kuitenkin ollut tavallista enemmän kävijöitä viime viikonloppuna, joten asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuutta pyritään turvaamaan siten, että jäteasemille otetaan kerrallaan vastaan vain viisi asiakasta.

Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksissa asiointia ei toistaiseksi rajoiteta, mutta sielläkin pätevät edellä mainitut turvallisuusohjeet.

– Osa jäteasemista on pieniä ja tilat ruuhkaantuvat. Toivomme, että asiointi siirretään odottamaan epidemian hellittämistä ja jätteet varastoidaan mahdollisuuksien mukaan kotona, kertoo aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Jätehuolto pyytää asemilla vierailevia myös huolehtimaan yleisistä koronaviruksen välttämistavoista: lähikontakteja tulee välttää, käsien puhtaudesta huolehtia ja aivastaminen tehdä hihaan tai nenäliinaan.

 

Nenäliinat sekajätteeseen

Repe & Romu -kevätkierros ja Repsikka-kotinoutopalvelu ovat toistaiseksi peruttu, mutta jätekuljetukset ja lietetyhjennykset toimivat normaalisti.

Jätehuolto muistuttaa näin virusaikana myös lajittelusta ja jätteiden pakkaamisesta.

Nenäliinat ja lautasliinat lajitellaan toistaiseksi sekajätteeseen, ei biojätteeseen.

Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään sekajäteastiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.

Tiivis pakkaaminen ja lajittelu auttaa myös jätehuollon toimivuutta. Mikäli astiat ovat täynnä, älä jätä jätteitä astioiden ulkopuolelle. Näin linnut ja muut eläimet eivät pääse levittelemään jätteitä.

 

Nina Ylinen