Järvenkylänjärvellä havaittu hieman sinilevää

Kuva: UutisOivan arkisto

OIVASEUTU. Hämeenkyrön Järvenkylänjärven uimarannalla on havaittu hieman sinilevää, selviää valtakunnallisen leväseurannan tiedoista. Muut seudun uimapaikat näyttävät toistaiseksi selvineen ilman sinilevähavaintoja.

Kyseessä ovat ensimmäiset sinilevähavainnot tältä kesältä. Järvenkylänjärvi ei ollut ainoa pirkanmaalainen uimapaikka, jossa on havaittu sinilevää. Runsaasti sinilevää havaittiin Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa.

Vähän sinilevää havaittiin Nokian Tottijärvellä, Sastamalan Houhajärvellä, Valkeakoskella Mallasveden Tyrynlahdella ja Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla, Kangasalan Vesijärvessä, Pyhäjärvessä Pirkkalan Kranstolpan uimarannassa, Lempoisten uimalassa Lempäälässä sekä Vesilahden kirkonkylässä,  ja Virroilla Vähä-Valkeajärvessä.

Viranomaisen tekemä levähavainto kuvaa hetkellistä tilannetta havainnointipaikalla eikä koko järven tilannetta. Esimerkiksi tuulet ja virtaukset voivat vaikuttaa levälauttojen esiintymiseen järvialueella ja tilanne voi vaihdella nopeastikin.

 

Nina Ylinen