Jämijärven yrittäjäyhdistys juhli pitkää taivaltaan

Jämijärven Yrittäjien 40-vuotisjuhlassa oli koolla viisi yhdistystä vuorollaan luotsannutta puheenjohtajaa: Seppo Sjöman, Hannu Ahola, Jarmo Mäki, Merja Lahdenpää ja Sauli Ritakorpi. Ritakorpi aloitti yhdistyksen puheenjohtajana syksyllä.

JÄMIJÄRVI. Jämijärven Yrittäjät juhlisti 40-vuotista taivaltaan lauantaina Korven Hovissa. Tuore puheenjohtaja Sauli Ritakorpi muistutti, että ensimmäisen kerran Jämijärven yrittäjät ovat muodostaneet yhdistyksen jo vuonna 1934, mutta sotavuosina arkistot ovat hävinneet. Nykyinen yhdistys perustettiin 40 vuotta sitten. Juhlassa paikalla olivat yhdistyksen perustajajäsenistä Tapio Huhtasalo ja Hannu Ahola.

Ritakorpi totesi tervehdyssanoissaan, että Jämijärvellä monen yrityksen juuret juontavat maatalouden sivuelinkeinoihin, niin myös Korven Hovissa.

Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila nosti esille yrittäjäjärjestön keskeisen tavoitteen: luoda parhaat edellytykset yritystoiminnalle läpi maakunnan.
– Satakunnan Yrittäjät on myös vaikuttamassa yhtenäisen Satakunnan puolesta, ei siksi, että koemme sen ongelmaksi, vaan siksi, että saisimme kaikki Satakunnan päättäjät markkinoimaan rakasta maakuntaamme yhteisellä sävelellä.

Jämijärven Yrittäjiä Hurrila kiitteli vahvasta panoksesta kunnan hyvinvoinnille koko historiansa ajan.
– Yhdistyksellä on aina ollut vahva vaikuttajan rooli myös kuntapolitiikassa.

Hurrila nosti esiin Jämijärven yrittäjyydestä vahvan maatalouden lisäksi matkailuelinkeinon.
– Jämijärvi tunnetaan Satakunnan omana Lappina, jossa vaihtelevia luonnonmuotoja on osattu käyttää myös elinkeinon harjoittamiseen.

 

Jämijärven Yrittäjien juhlassa jaettiin kaksi Kultaista yrittäjäristiä. Ristit saivat Susanna Koivumäki (toinen oikealta) ja Jyrki Koivumäki (keskellä) 20-vuotisesta yrittäjätaipaleestaan. Heitä onnittelivat Jämijärven Yrittäjien varapuheenjohtaja Merja Lahdenpää (vasemmalla), puheenjohtaja Sauli Ritakorpi ja Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila.

 

Kiitos kaikille yrittäjille

Jämijärven vt. kunnanjohtaja Markus Ojakoski nosti yrittäjyydestä esiin itseään kiehtovana asiana mahdollisuuden jättää jälki yhteiskuntaan. Hän myös muistutti historiasta, joka osoittaa, että yksikään valtio ei pysy vauraana ilman yrittäjyyttä.
– Yrittäjyyden olemassaololla on ollut ja on suuri ja erittäin positiivinen vaikutus yhteiskunnan kehitykseen kokonaisuudessaan.

Ojakoski kiittikin kaikkia entisiä ja nykyisiä jämijärveläisiä yrittäjiä panoksestaan myös kunnan ja kuntalaisten hyvinvoinnin eteen.

Jämijärven Vuoden yrittäjinä palkittiin sikatilalliset Sirpa ja Juha Kuusikoski. Suomen Yrittäjien Kultaisella yrittäjäristillä muistettiin Susanna ja Jyrki Koivumäkeä.

Illan tanssimusiikista vastasi Ari Tamminen ja Narrit.

 

 

Katri Linnikko

Lue myös: Sikatilalliset valittiin Jämijärven vuoden yrittäjiksi (16.11.2019)