Iso tontti ja koulu houkuttivat Mahnalaan

uuden kodin rakentaminen mahnalaan hämeenkyrö pirkanmaa tontitMahnalaan perheelleen kotia rakennuttava Ilpo Turunen kertoo, että alueeseen tutustuessa perheelle tuli hyvä tunne, joka johti tonttikauppoihin ja talon rakentamiseen.

HÄMEENKYRÖ. Mahnalan asemakaava-alue houkuttelee uutta väkeä Hämeenkyröön. Vetovoimaa tuntuu olevan, sillä tammikuun puolivälissä Mahnalan kaava-alueella oli neljä vapaata tonttia.

Yhdeksän tonteista oli varattu ja kuusi myyty. Kaikkiaan tontteja on 19 ja ne laitettiin myyntiin kesäkuussa 2017.

Melko tarkkaan vuosi sitten Ilpo Turunen etsi vaimonsa Johannan kanssa paikkaa, minne asettua.
– Olimme varmaan puolitoista–kaksi vuotta katselleet taloa, mutta sopivaa ei löytynyt. Sitten aloimme katsella tonttimahdollisuuksia ympäri Pirkanmaata, Ilpo Turunen kertoo.

Sattumalta Johanna löysi Mahnalan tonttialueen, jossa oli valinnanvaraa. Alue täytti täydellisesti kodin paikalle asetetut kriteerit.
– Käymme töissä Tampereella, joten paikan piti olla enintään puolen tunnin päässä sieltä. Lisäksi täällä täyttyvät meidän molempien toiveet: minä halusin ison tontin. Johanna halusi kaava-alueen etuja, kuten lähellä olevan koulun, turvallisen koulutien ja mahdollisesti lapsille kavereita läheltä. Me molemmat halusimme lähelle luontoa.

 

Mahnalasta tuli hyvä tunne

Kun juuri äskettäin kuusihenkiseksi kasvanut perhe kävi tutustumassa Mahnalan alueeseen, tuli vanhemmille hyvä tunne.
– Ympäristökoulu on lähellä ja sinne johtaa turvallinen tie. Myös tonttien kohtuulliset hinnat miellyttivät.

Turuset ovat lähtöisin Tampereelta, joskin ovat asuneet myös Kangasalla. Hämeenkyrö kuntana ei ole tuttu, joskaan ei aivan tuntematonkaan.
– Ystäväperhe asuu täällä ja veljeni on asunut aiemmin. Eli on täällä käyty, mutta kunta itsessään ei vielä ole sillä tavalla tuttu.

Talven selän taittuessa Mahnalan kaava-alue saa ensimmäiset asukkaansa, sillä ensimmäiset talot ovat valmistumassa.

Ilpo Turunen ei ole asettanut tarkkaa ajankohtaa muutolle, mutta uskoo maaliskuun alun olevan realistinen ajankohta.

 

Tuukka Olli

 

Tämäkin juttu ilmestyi talven Matkailulehdessä. Lue koko lehti ilmaiseksi klikkaamalla tästä!