IPP Oy vähentää neljä henkilötyövuotta

puhelin ipp kännykkä liittymät hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala pirkanmaa

IKAALINEN. Yhteensä 32 henkilöä työllistävä Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy on käynyt tammikuun aikana koko henkilöstöä koskettaneet yt-neuvottelut.
Toimitusjohtaja Erkki Kulovuoren mukaan yt-neuvotteluiden seurauksena yhtiöstä arvioidaan vähenevän neljä henkilötyövuotta.

– Harkittavien toimenpiteiden kautta pyritään sopeuttamaan henkilöstön määrä, rakenne ja henkilöstökustannukset vastaamaan muun muassa nykyistä ja arvioitua tulosrakennetta, asiakaskysyntää ja markkinoita, IPP:n toimitusjohtaja toteaa tiedotteessaan.
– Taloudelliset, tuotannolliset ja työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvat syyt olivat perusteena työn tarjoamisen edellytysten ja tarjolla olevan työn vähentymiseen olennaisesti tai pysyvästi.
– Harkittavilla järjestelyillä – tehtävien lakkauttamisilla tai yhdistämisillä sekä uudelleenorganisoinneilla – tavoitellaan kustannusten alentamista suhteessa liikevaihtoon ja käyttökatteeseen, toimitusjohtaja Erkki Kulovuori toteaa.

Yt-neuvotteluiden perusteella tehtävät lopulliset ratkaisut selviävät toimitusjohtajan mukaan lähiviikkoina.

Näin myöskään henkilöstöä neuvotteluissa edustaneilla luottamushenkilöillä ei ole vielä mitään tietoa lopullisista ratkaisuista, miten henkilötyövuosien vähennys toteutuu.
Luottamushenkilöt Matti Inkinen ja Ossi Niemi toteavat, että yt-neuvotteluiden käynnistäminen ei tullut yllätyksenä.
– Odotettavissa oli, että jotain tulee tapahtumaan – jotain täytyy muuttua, he toteavat.

Neljän henkilötyövuoden vähentyminen koetaan kovaksi jutuksi: se on yli kymmenen prosenttia IPP Oy:n henkilöstöstä.
– Pieni porukka toimii ryhmässä tiiviisti. Vähennys jättää jäljen, Matti Inkinen sanoo.

 

Päivi Seppälä