IkU:n edustus taistelee paikasta kolmoseen

Ikaalisten, Jämijärven, Viljakkalan ja Hämeenkyrön urheiluKuva: UutisOivan arkisto

IKAALINEN. Koronakesän myötä ollaan Ikaalisissa erikoisessa ja historiallisessakin tilanteessa, kun Ikaalisten Urheilijoiden jalkapallon edustusjoukkue taistelee noususta kolmoseen. Ratkaiseva peli pelataan lauantaina kotikentällä Ikaalisissa, kun IkU saa vastaansa TP-49:n Toijalasta.

Kolmonen on sarjataso, jossa eivät ole ikaalislaiset, eivätkä muutkaan tämän seudun joukkueet koskaan esiintyneet. Sarjassa pelaavat tällä kaudella esimerkiksi sellaiset aiemmin korkeimmillakin sarjatasoilla menestyneet suuremmat seurat kuten Tampere United ja Ilves-Kissat. Vastustajien joukkueissa pelaa pelureita, joilla on kokemusta ylemmistä sarjatasoista.

Koronan takia nelonen on pelattu tänä vuonna yksinkertaisena sarjana. IkU:n osalta sarja alkoi juhannuksen jälkeen. Joukkueen saldona kauden peleistä on kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Keväällä joukkueen yhteisharjoitukset olivat kiellettyjä Palloliiton Koronaohjeistusten takia. Tämä kielto koski kaikkia sarjan joukkueita. Tämä saattoi jopa tasoittaa sarjaa, koska IkU:n ei tarvinnut antaa niin paljon tasoitusta kuin normaalisti muille joukkueille heikkojen harjoitusolosuhteiden takia.

IkU on tällä hetkellä ainoa sarjan joukkue, jolla ei ole mahdollisuutta harjoitella keinonurmella omassa kotikunnassa. Tämä on edellytys pärjätä kauden alusta asti nykyisin aikaisin alkavissa sarjoissa.

Kun joukkue viimein rajoitusten poistuttua pääsi harjoittelemaan, olikin harjoittelu erittäin aktiivista ja laadukasta.
– Pelaajat ovat olleet motivoituneita, ja harjoituksissa on ollut tekemisen meininki. Tunnelma joukkueen sisällä on ollut oikein hyvä, toteaa päävalmentaja Juho Harjuntausta.

 

Pelaajat Hämeenkyröstä ja Ikaalisista

Joukkueen runko koostuu pääsääntöisesti Ikaalisista ja Hämeenkyröstä lähtöisin olevista pelaajista. Myös Parkano on edustettuna joukkueessa. Tällä kaudella joukkueeseen on liittynyt muutamia pelaajia Tampereen seudulta.

Suuri osa joukkueen jäsenistä kulkee töiden ja opiskelujen takia harjoituksissa ja peleissä Tampereelta. Tästäkin huolimatta aktiivisuus on ollut kiitettävää. Moni pelaaja uhraa kymmeniä tunteja viikossa joukkueen eteen.

Sarja huipentuu viimeiseen kotipeliin Ikaalisten urheilukentälle lauantaina 3. lokakuuta kello 16, kun IkU:n vastustajaksi saapuu TP-49 Toijalasta. Peliin ylimääräisiä ongelmia aiheuttaa kaksi merkittävää poissaoloa IkU:n kokoonpanossa. Joukkueen kapteenin ja koko sarjan yhden parhaimman topparin Joni Siivarin varoitustili täyttyi ikävästi juuri viimeisessä vieraspelissä, joten hän on pelikiellossa ratkaisupelissä. Samoin joukkueen kaikki pelit loistavasti maalissa pelannut Kalle Vaskelainen on pelikiellossa viimeisessä ottelussa.

IkU:n tilanne sarjassa on se, että ennakkokaavailuiden mukaan nousuun vaaditaan voitto. Jos IkU:n kanssa tasapisteissä oleva PJK voittaa pelinsä, on ikaalislaisten voitettava ja tehtävä viisi maalia enemmän kuin PJK. Jos PJK yllättäen häviää, IkU:lle riittää tasapeli. Jos sarjaa johtava PP-70 yllättäen häviää ottelunsa, riittää IkU:lle voitto maalimäärästä riippumatta. Tilanne on siis jännittävä ja monimutkainen. Kaikki viimeisen kierroksen pelit pelataan samaan aikaan.

 

Petteri Hauhia