IkU nousi hienosti kolmoseen

Jalkapallo Ikaalinen jämijärvi ikaalinen viljakkala iku apassitKuva: UutisOivan arkisto

IKAALINEN. Ikaalisten Urheilijoiden edustusjoukkue varmisti lauantaina nousun kolmosdivariin. IkU voitti TP-49:n maalein 7-0.

Tynkäkausi on vihdoin saatu päätökseen ja IkU pääsi PP-70 ohella juhlimaan nousua kolmoseen, kun PJK jäi maalieron turvin lohkon kolmanneksi.

Viimeisessä pelissä IkU:lla oli vastassa TP-49, joka oli varmistanut jo putoamisen viitoseen seuraavaksi kaudeksi.

Kotijoukkueen tavoitteena oli tietenkin tehdä niin paljon maaleja, kuin mahdollista ja pitää oma maali puhtaana. Tässä onnistuttiin todella hienosti. Räväkkä alku peliin edesauttoi asiaa, kun neljän minuutin pelin jälkeen Teemu Ylinen vei IkU:n 1-0 johtoon. Heti perään, lähes suoraan aloituksesta Albert Mäkelä riisti pallon ja laukoi noin 25 metristä pallon maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla IkU onnistui vielä kahdesti. Ensin Ylinen teki illan toisen maalinsa, ja vähän ennen puoliaikaa Samuli Jortikka taisteli pallon maalin perukoille. Tauolle siirryttiin lukemin 4-0.

Toinen jakso ei ollut ehtinyt vanhentua kuin kolme minuuttia, kun Mäkelä onnistui jo toistamiseen maalinteossa. IkU onnistui vielä kahdesti maalinteossa Markus Niemelän ja Valtteri Hautakosken toimesta. Lopputulos 7-0 riitti IkU:lle sillä PJK voitti omassa pelissään VehU:n lukemin 2-1, joten IkU nousi heidän ohitseen paremman maalieron turvin.

Pelin parhaana palkittiin vuorenvarmasti topparin tontilla luutinut Matias Hauhia.

 

 

Petteri Hauhia