IkU Futis kimposi nelosen sarjakärkeen

IkU Futiksen Joni Virtanen laukoo kohti TaPan maalia Matias Hauhian (nro 6) ollessa valmiina paluupallon perŠŠn.

IKAALINEN. Ikaalisten Urheilijoiden jalkapallolla on Palloliiton sarjoissa kaksi miesjoukkuetta, joista ykkönen pelaa Nelossarjaa ja kakkonen Seiskaa. Jalkapallon harrastuspohja on yhä erittäin laaja ja joukkueita riittää valtavasti. IkU:n edustuksen Nelossarjan alapuolellakin on vielä kolme eri sarjatasoa, joten ihan ilmoittautumalla ei neloseen pääse.

Nelosessa pelaavan IkU Futiksen edustusjoukkueen otteet ovat olleet mainiota seurattavaa. Viime lauantaina joukkue kohtasi takavuosikymmenien huippuseuran, Tampereen Palloilijoiden joukkueen Ikaalisten urheilukentällä. IkU hallitsi peliä ja vei ottelun selvin numeroin 4–0 (2–0). Samalla joukkue nousi seitsemän sarjakierroksen jälkeen sarjan kärkeen 16 pisteellä.

Ikaalisten maalintekijöinä kunnostautuivat lauantaina ensimmäisellä puoliajalla Joni Siivari ja Oskari Ahlfors ja toisella puoliajalla Markus Niemelä sekä Ville Turunen. Mainiosti pelannut Teemu Ylinen syötti osumista peräti kolme, kaksi upeasti kulmapotkusta.

Joukkueen maalisuhde kauden seitsemässä pelissä on 18–9. Maalinteko on jakaantunut varsin tasaisesti, sillä joukkueen maalipörssiä johtavat kolmella maalilla Oskari Ahlfors, Samuli Jortikka, Albert Mäkelä ja Joni Virtanen. Kerran ovat nahkakuulan vastustajan maaliverkkoon täräyttäneet Ville Levula, Markus Niemelä, Niklas Norrena, Joni Siivari, Ville Turunen ja Teemu Ylinen.

Joukkueen pelaajarinki on varsin laaja, sillä rosteriin kuuluu parikymmentä kaveria. Tämä onkin taannut peleihin aina hyvän miehistön, vaikka aloituskokoonpano on jonkin verran vaihdellut.

Lähinnä Tampereen ympäristön seuroista koostuvassa Palloliiton Läntisen alueen Nelosen B-lohkossa pelaa kaksitoista joukkuetta koronakesän vuoksi vain yksinkertaisen sarjan. Sarja alkoi juhannuksen jälkeen ja on varsin tasainen. Sarjaa johtavan IkU Futiksen jälkeen vain neljän pisteen sisälle mahtuu peräti kuusi muuta joukkuetta.
– Meillä on jäljellä vielä neljä peliä, kaksi kotiottelua ja kaksi vieraissa. Syksy on kova, mutta joukkueella on hyvä mahdollisuus vaikka nousuun Kolmoseen, jonne selviää lohkon kaksi parasta joukkuetta, valottaa tulevaisuutta joukkueen vastuuvalmentaja Juho Harjuntausta.
– Ensi sunnuntain ottelu Ikaalisten kentällä on tärkeä. Vieraaksemme saapuu Nekalan Pallo Tampereelta. Jaossa on taas kolme pistettä ja mahdollisuus säilyttää sarjajohto. Toivottavasti myös kannattajat löytävät silloin tiensä kentän laidalle ja kannustavat joukkueemme voittoon, toivoo joukkueen kakkoskoutsi Petteri Hauhia.

Syksyn ohjelmassa on kaksi ennakkoon vaikeaa vieraspeliä Pirkkalassa ja Lammilla. Nämä molemmat joukkueet kärkkyvät myös nousupaikkaa. Kauden viimeinen peli pelataan vasta lokakuun alussa Ikaalisissa. Silloin saattaa olla mahdollisuus varmistaa historiallinen sarjanousu.

Kakkosjoukkue on pelannut Seiskadivisioonassa seitsemän ottelua, joista kahdesta on tullut voitto. Joukkue koostuu nuorista pelaajista, jotka ovat muutamiin otteluihin saaneet vahvistuksia edustusjoukkueen laajasta ringistä.

Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Mikko Kulmala. Maalintekijöinä ovat kunnostautuneet Tomi Pulkkinen kolmella ja Jiri Ylijoki kahdella maalillaan. Tulevan kuukauden aikana joukkueella on edessä kova urakka, kun pelattavana on vielä viisi ottelua. Nämä ratkaisevat sitten sarjasijoituksen. Nousua ylemmälle sarjatasolle joukkue ei kuitenkaan tavoittele.

 

Kalle Mäkelä