Ikatan keittiö ja ruokala uusitaan

IkataIkatan ruokala-keittiön arkkitehtisuunnittelija on ikaalilainen arkkitehti Jyrki Kihlakaski (keskellä). Suunnitelmia käymässä läpi urakan tekevän Hämeen Remonttitiimin työnjohtaja Raimo Leino ja toimitusjohtaja Janne Vilen.

Terhi Palonen

IKAALINEN. Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen keittiö ja ruokala uusitaan kesän ja syksyn aikana. Mittavan peruskorjauksen ja laajennuksen kustannukset ovat noin 700 000 euroa.
– Remontissa ruokalan tilat lähes tuplaantuvat ja keittiö saa ajanmukaiset koneet ja laitteet. Uusien tilojen myötä pystymme vastaamaan kasvaviin opiskelijamääriin, kertoo Ikataa ylläpitävän Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti.

Ikatan keittiö- ja ruokalatilat ovat alkuperäiset, 1980-luvun puolessa välissä rakennetut.
– Koneet ja laitteet, kuten liedet, uunit, kylmiöt, padat ja pesulaitteet, vaativat uusimista. Samassa yhteydessä keittiön kaikki pinnat lattiasta kattoon uusitaan, kertoo Saskyn kiinteistöpäällikkö Pertti Jalonen.

Remontin yhteydessä Ikatan ruokala saa lisää tilaa nykyisestä aulasta. Uutta tilaa puhkaistaan noin 150 neliötä. Vanhassa ruokalassa asiakaspaikkoja oli noin sata. Laajennus tuo paikkamääräksi noin 190. Ruokalassa aterioi päivittäin yhteensä noin 400 asiakasta.

Remontin kustannuksista leijonan osan nielevät noin 150 000 euroa maksavat ilmanvaihtokoneet ja 170 000 euroa maksavat keittiölaitteet. Alunperin remonttia ja laajennusta varten oli varattu 270 000 euroa. Koska remontin yhteydessä ilmanvaihto vaati lisää rahaa, yhtymänhallitus hyväksyi kesäkuussa 430 000 euron lisämäärärahan. Lisämääräraha siirrettiin Ikaalisten kauppaoppilaitoksen uudisrakennuksen suunnitteluun varatusta 1,3 miljoonan euron määrärahasta.

Kauppaoppilaitoksen uudisrakennuksen suunnittelua ja toteutusta ei siten aloiteta tänä vuonna. Remontin takia Ikatan ruokala on parisen kuukautta kiinni, ja ruokahuolto vaatii tilapäisjärjestelyjä.
– Yhtenä vaihtoehtona on, että ruoka kuljetaan Ikatalle kauppaoppilaitoksen keittiöltä. Toisena vaihtoehtona on, että opiskelijat ja henkilökunta käyvät ruokailemassa kauppaoppilaitoksella. Tämä asia ratkeaa lähiviikkoina, Jalonen kertoo.

Uudet keittiö- ja ruokailutilat ovat valmiina syysloman jälkeen lokakuun puolessa välissä.
Remontin urakoi hämeenlinnalainen Hämeen Remonttitiimi. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa ikaalilainen arkkitehti Jyrki Kihlakaski.