Ikaalisten yrittäjäjuhlat: ”Yrittäjät kannattelevat Suomen taloutta”

Ikaalisten yrittäjäjuhlassa palkittiin Tarja Levola, Satu Holma, Kimmo Kulmala, Arto Kauppila, Markku Koivisto, Pentti Majalahti ja Jere Suominen.

IKAALINEN. Pirkanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Jukka Pusa muistutti Ikaalisten yrittäjäjuhlassa, että kaikki yrittäjät ovat tärkeitä paitsi omalle paikkakunnalle, myös Suomelle.
– Yrittäjät kannattelevat Suomen taloutta. Nykyistä hyvinvointia emme väestön ikääntyessä pysty ylläpitämään, ellei jotain tehdä.

Pusa nosti esiin Suomen Yrittäjien ajamat teemat, joista yksi keskeisistä on paikallinen sopiminen työehdoista. Toinen tärkeä teema on työttömyysturvan uudistaminen nykyisen aktiivimallin sijaan.
– Sosiaaliturvan pitäisi Suomessa olla työhön kannustavaa, ei passivoivaa, Pusa huomautti.

Hän nosti esiin myös sen, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, koska maan väkiluku alkaa vähentyä jo 2030-luvulla.

Pirkanmaan asioista Pusa korosti paikallista edunvalvontaa, jota yrittäjäjärjestö tekee. Yksittäisistä hankkeista hän nosti esiin muun muassa maakunnalliset tiehankkeet, tunnin junan Tampereelta Helsinkiin ja Pirkkalan lentokentän kehittämisen.

 

Ikaalisten Yrittäjien puheenjohtaja Marja-Leena Majamäki ja Pirkanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Jukka Pusa (oikealla) ojensivat onnittelukukat vuoden yrittäjinä palkituille Jere Suomiselle ja Arto Kauppilalle.

 

Kaupunki haluaa toimia mahdollistajana

Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy:n toimitusjohtaja Sakari Varala mietti puheessaan, miten kaupunki voi tukea yrittäjyyttä. Hän muistutti, että siihen vaikuttaa vahvasti kuntalaki. Ikaalisissa hyvänä uudistuksena hän nosti esiin sen, että vuoden alusta saakka Ikaalisissa on kaikissa merkittävissä päätöksissä tehty yrittäjävaikutusten arviointi.

Parhaiten kaupunki pystyy tukemaan yrittäjyyttä tarjoamalla kilpailukykyisiä ja houkuttelevia yritystontteja. Kehittämisyhtiön kautta puolestaan tarjotaan tukea niin aloittaville, jo toimiville kuin paikkakunnalle tuleville yrittäjille.
– Kaikissa yrityksen perustamiseen ja kehittämiseen liittyvissä asioissa kaupunki ja kehittämisyhtiö pyrkivät toimimaan mahdollistajina.

Yhtenä hyvänä kanavana yhteistyössä yrittäjien kanssa Varala on nähnyt noin kerran kuukaudessa järjestettävät yrittäjien aamukahvit.

Ikaalisten Yrittäjien puheenjohtaja MarjaLeena Majamäellä oli juhlan alussa ilo kertoa järjestöön liittyneitä uusista, nuorista yrittäjistä. Juhlassa palkittiin myös iso joukko pitkän uran tehneitä yrittäjiä.

Suomen Yrittäjien timanttiristin 30 vuoden yrittäjäurasta saivat Satu Holma, Kimmo Kulmala ja Raimo Kulmala. Kultaisen yrittäjäristin saivat Arto Kauppila, Markku Koivisto, Pentti Majalahti ja Jali Smolander. Hopeisen yrittäjäristin sai Jere Suominen.

Tarja Levola sai ansioristin timanttiristin 40 vuoden työskentelystä yksityisen työnantajan palveluksessa.

Vuoden yrittäjänä palkittiin Ikaalisten Ambulanssipalvelu.

Illan tanssimusiikista vastasi Lemmenlautta.

 

 

Katri Linnikko