Ikaalisten paloasema nousi harjaansa

Ikaalisten paloasemaIkaalisten paloasema on nyt harjakorkeudessa, ja sen harjannostajaisia vietettiin eilen torstaina. Uusi asema on valmis elokuussa. Kuva: Reijo Leppänen.

IKAALINEN. – Harjakaiset on aina iloinen tapahtuma, toivottavasti niitä saadaan Ikaalisiin lisää, totesi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilmo Kalli Ikaalisten uusimmissa harjakaisissa.

Kolmen airon kadulle, kolmostien yhteyteen nouseva Ikaalisten paloasema on saavuttanut harjakorkeutensa. Sen merkiksi vietettiin harjakaisia ison yleisön edessä torstaina. Kokonaisuudessa yhdistyy usean eri toimijan yhteistyö: Ikaalisten kaupungin, Pirkanmaan pelastuslaitoksen ja Kuntarahoitus Oy:n.

Paloasema toteutetaan leasingilla, jossa rakennuksen omistaa Kuntarahoitus Oy. Kaupunki vuokraa paloaseman ja vuokraa sen edelleen Pirkanmaan pelastuslaitokselle.

– On ehdottomasti hieno asia, että pelastuslaitoksen kanssa on pystytty neuvottelemaan tällainen ratkaisu. Kaikille neuvottelijoille ja pelastuslaitokselle kuuluu siitä kiitos, Kalli sanoi.

Urakoinnista vastaa Peab, jonka aluepäällikkö Matti Joensivu kertasi omassa puheenvuorossaan rakentajan näkökulmaa.

 

Aseman tunnistaa jo kaukaa

Paloasema valmistuu tämän vuoden elokuussa. Valmiiseen rakennukseen tulee tilaa 1 200 neliömetriä ja kustannukset ovat 3,5 miljoonaa euroa. Paloasema saa tilat muun muassa viidelle ajoneuvolle. Lisäksi tulee muun muassa kuntosali, miehistön sosiaalitiloja huolto- neuvottelu- ja toimistotilat.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut nykyaikaiset ja toimivat tilat. Ne Ikaalisiin nyt saadaan, mutta Kalli kiinnitti huomiota myös paloaseman ulkonäköön, joka on tamperelaisen Arkkitehdit Kontukoski Oy:n käsialaa.

– Kun on liikkunut paljon tien päällä, on nähnyt paloasemaa jos toistakin. Aika eri näköisiä. Tämän ulkonäkö on sellainen, että sen tunnistaa paloasemaksi jo kaukaa. Rakennus on kaunis, kuin vitriini, Kalli hehkuttaa.

Ikaalisten paloasema on yksi kolmesta uudesta paloasemasta, jotka Pirkanmaalle tänä vuonna rakennetaan. Jokaisen paloaseman sijainnissa näkyy tämän päivän trendi: ne rakennetaan mahdollisimman lähelle pääväylää. Näin pelastajat pääsevät matkaan nopeammin, tämä korostuu etenkin Ikaalisissa jossa syksyllä ei enää tarvitse ajaa hälytystehtävälle taajaman halki.

Tuukka Olli