Ikaalisten liikuntahallille esitetään 750 000 euron avustusta

Ikaalisten monitoimihalliNykyinen liikuntahalli on tarkoitus purkaa ja rakentaa lähistölle uusi.

IKAALINEN. Valtion liikuntaneuvosto esittää 750 000 euron valtionosuutta Ikaalisiin suunnitellulle uudelle liikuntahallille. Lopullisen päätöksen rahoituksesta tekee opetus- ja kulttuuriministeriö. Asiasta tiedotti liikuntaneuvoston varajäsen, pirkanmaalainen kansanedustaja Arto Satonen (kok). Hän kertoo iloitsevansa siitä, että uuden liikuntahallin rahoitus sisältyy liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan.

Ikaalisten kaupunginjohtaja Kari Tolonen pitää rahan saamista käytännössä melko varmana. Hänen tietonsa mukaan liikuntaneuvoston esityksiin ei ole ministeriössä yleensä tullut suuria muutoksia.

Kaupungin valtuusto hyväksyi maanantaina uuden liikuntahallin suunnitelman, johon kuuluu muun muassa koko hankkeen 5,7 miljoonan euron kustannusarvio. Osa tästä on tarkoitus kattaa valtionavustuksella.

Senkin takia ehdotukseen mukaan pääsy on Tolosen mukaan hienoa asia, koska vielä kesällä Ikaalisten hanketta oltiin esittämässä vasta vuodelle 2021. Se taas olisi tarkoittanut sitä, ettei hanketta olisi päästy ensi kesänä aloittamaan.

– Sen takia teimme eduskuntaan reissuja: Puhuimme liikuntahallin puolelle Pirkanmaan kansanedustajia, ja valtion liikuntaneuvoston jäsenet kuuntelivat meidän huolta. Oli hyvä juttu, että he auttoivat meitä, Tolonen sanoo.

 

Avustus on hankkeen edellytys

 

750 000 euroa on myös yleensä maksimisumma, jonka liikuntapaikkojen rakentamiseen voi saada valtionavustusta.

Kaupungin pitää vielä hakea avustusta, ja päätös tulee ensi keväänä. Tolosen arvion mukaan tällaisesta isosta hankkeesta päätös voi tulla jo huhtikuussa. Avustuksen saaminen on hankkeen toteuttamisen edellytys, ja tämä ehto kirjataan kaupungin ensi vuoden budjettiinkin.

Vielä on tietenkin olemassa se vaara, että ministeri päättäisi toisin.

– Ainakin olisi niin päin, että jos meidän hanketta ei ehdotettaisi ministeriölle, rahaa ei saataisi, Nyt rahan saaminen on hyvin todennäköistä.

Liisa Raipala