Ikaalinen teki Vehviläisestä iskelmämiehen

Tunnettu radiojuontaja Kimmo Vehviläinen tuli sinuiksi iskelmäkuhertelunsa kanssa. Kuva: Ismo Jokinen.

IKAALINEN. Viime keväänä Radio Aallon eetterissä käytiin mielenkiintoista keskustelua. Aallon aamuohjelman juontaja Anna Perho kyseli juontajapariltaan Kimmo Vehviläiseltä, koska miehestä on tullut iskelmäfani.
Perho oli napannut kolmostietä ajellessaan matkalukemiseksi Ikaalisten ja Hämeenkyrön seudun matkailulehden ja huomannut sieltä, että Vehviläinen juontaa kesällä Iskelmäparatiisia Ikaalisten Kylpylässä. Rock’n’roll- ja heavymiehenä tunnettu Vehviläinen kertoi lehdessä kuhertelevansa iskelmän kanssa. Tulevana kesänä Vehviläinen nähdään jälleen Ikaalisissa.
– Suhteeni iskelmään on vuoden aikana syventynyt. Aina kun tapahtuu jotain uutta, pitää ajatukseen hetki totutella, Vehviläinen toteaa.
Hän kertoo, ettei ole kuluneen vuoden aikana kuunnellut iskelmää aiempaa enemmän, mutta on nyt sinut iskelmäkuhertelunsa kanssa.
– Samalla lailla, kun nykyään nostan pakkasella tuulilasinpyyhkimet pystyyn, vaikka nuorena aina naureskelin, kun isä teki niin.
Vehviläiselle jäi Ikaalisista viime kesältä hyvä maku. Hänen mielestään Iskelmäparatiisi oli hyvällä tavalla kodikas ja lämminhenkinen tapahtuma.
– Iskelmäparatiisi on täyden palvelun festari, jonne on helppo tulla. Siellä jää pois festareille tyypillinen mutalammikoissa tarpominen ja miettiminen, mistä saa ruokaa ynnä muuta. Ikaalinen sopii festarikävijöille, jotka kaipaavat viiden tähden palvelua, Vehviläinen suosittelee.
Festarien tämän kesän esiintyjäkaarti saa Vehviläisen hykertelemään.
– On hyvä kattaus. Voisiko enää enempää pyytää?
Miehellä on hyviä muistoja varsinkin Popedasta.
– Popeda on legenda. 13-vuotiaana asuessani Mikkelissä perustimme bändin nimeltä Mad. Bändin menestys perustui Popedan covereihin. Niitä soittelimme muun muassa koulun diskoissa. Menestysbiisimme oli Elämässä pitää olla runkkua.
Kuluneen vuoden suosikki-iskelmäkseen Vehviläinen nostaa Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa, joka sekin kuullaan varmasti Ikaalisten yössä.
Kun kyse on iskelmäfestarista, jossa myös tanssitaan, herää kysymys, onko juontaja Vehviläisestä kuoriutunut myös parkettienpartaveitsi. Mieheltä tulee suora vastaus.
– Tanssiminen on ihan kauheaa. Kun nautin muutaman annoksen juhlajuomaa, unohdan aina, että tanssitaitoani huonompaa on vain laulutaitoni. Sitten kun päädyn naisen kanssa lattialle, esitän kaikki keikutukset, mutkat ja taivutukset, mitä mieleen tulee, Vehviläinen paljastaa.
– Ja pelottavan usein olen itseni kyllä tanssilattialta löytänyt, hän jatkaa.
Naisten haussa mies vakuuttaa olevansa avointa riistaa, mutta arvelee, että työtehtävissä kieltäytyy kohteliaasti.
– Työtä ja noin hurjaa vapaa-ajanviettoa on hankala yhdistää, hän naurahtaa.
Iskelmäparatiisi järjestetään Ikaalisten Kylpylässä jo neljännentoista kerran. Kaksipäiväistä festaria juhlitaan kylpylän rantamaisemissa 10.-11. kesäkuuta.
Perjantaina iskelmäkansaa hemmotellaan Neljän Suoralla ja Laura Voutilaisella. Illan päätteeksi lauteille kapuaa rokkikukkojenkin suosikki Popeda.
Lauantaina alkuillasta kylpylän mäellä ratkotaan viime suven tapaan Iskelmäkaraoken mestaruus. Tänä vuonna mittelöstä on luvassa vielä viime vuotta tiukempi, sillä karsintapaikkakuntien määrä on nostettu 30:een. Finaaliin pääsevät kahdeksan parasta artistia.
Lauantain artistit ovat iki-ihanat Matti ja Teppo, Paula Koivuniemi ja Jari Sillanpää. Näkemistä riittää jo Sillanpään saapumisessa, sillä hän on kertonut rantautuvansa festareille helikopterilla. Rantalavan kuumien iskelmätähtien lisäksi tanssikansa pääsee molempina iltoina pyörähtelemään myös sisätiloihin Violetan parketille elävän musiikin tahtiin.
Kylpylän johtaja Titta-Liina Gustafsson kertoo, että festarikauden avaukseen tavoitellaan runsasta viittätuhatta kuulijaa.
Uutena vetonaulana festareille viritellään vip-lounge, jossa ruuan ja juoman ohessa pääsee kuulemaan Costello Hautamäkeä akustisena.

Katri Linnikko