Ikaalilaiset dominoivat Kalevan kisoissa

Samuli Samuelsson ja Otto Ahlfors olivat huippukunnossa Kalevan kisoissa. Kuva: SUL:n arkisto / Petri Kivimäki

IKAALINEN, HÄMEENKYRÖ/SEINÄJOKI. Seudun yleisurheilijat toivat todellisen mitalisaaliin tullessaan Kalevan kisoista Seinäjoelta. Tuomisina oli kaksi SM-kultaa ja kaksi hopeaa, päälle muita hienoja suorituksia.
Satasen finaali oli Ikaalisten Urheilijoiden näytös, kun Samuli Samuelsson ja Otto Ahlfors kiisivät seurahistorian ensimmäiseen kaksoisvoittoon miesten satasella. Ikaalilaisten ylivoiman kruunasi Samuelssonin voittoaika 10,30, joka oli paitsi pikajuoksijan oma ennätys, myös kauden kotimainen kärkitulos. Ahlfors oli toinen ajalla 10,44, ero kolmanneksi jääneeseen Ville Myllymäkeen oli vaivaiset kolme sadasosaa.
Mestaruus oli Samuelssonille uran ensimmäinen aikuisten Suomen mestaruus satasella. Kotimaan kaikkien aikojen tilastoissa aika 10,30 menee sijalle neljä.
– Lähtökiihdytys oli ihan ok, kun oli Oton ja Villen ekat 40 metriä samoissa. Tiesin, että minulla on loppu vahva ja oli itsevarmuutta, että he eivät tule ohi lopussa. Tuntui tosi vahvalta nuo viimeiset 30 metriä. oli varmasti yksi parhaista loppujuoksuistani, Samuelsson hehkutti.
Samuelssonin ylivoima jatkui myös 200 metrillä. Siellä Samuelsson nappasi mestaruuden ajalla 20,73, joka on myös oma ennätys.
Ikaalilaisten ylivoimaa täydensi moukarihäkissä urakoinut hämeenkyröläinen Aleksi Jaakkola, joka nappasi hopeaa tuloksella 71,95. Moukarikisa oli juuri niin tasainen, kuin sopi odottaakin. Kauden parhaansa heittänyt Jaakkola oli kullassa kiinni viimeiselle kierrokselle asti, jolloin Someron Esan Henri Liipola vei kirkkaimman mitalin hämeenkyröläiseltä tuloksella 72,71.

Palkintoja myös kentän ulkopuolelta

Kaikkiaan Ikaalisten Urheilijoilla oli Kalevan kisoissa viisi kilpailijaa. Samuelssonin ja Ahlforsin lisäksi seuraa edustivat Samuli Kyrönviita kuulassa, Henri Kangasniemi 110 metrin aidoissa ja Mikaela Levo 400 metrillä.
Kyrönviita työnsi itsensä hienosti finaaliin, jossa sijoitus oli kahdeksas tuloksella 16,60. Voiton veti odotetusti Matti Yrjölän suojatti Arttu Kangas tuloksella 19,53.
Kangasniemi juoksi 110 metrin aidat ajalla 15,55, sijoitus kokonaiskisassa oli hienosi yhdeksäs. Levo puolestaan oli 400 metrillä oman eränsä neljäs ja kokonaistilastoissa 16 ajalla 58,44.
Ikaalisten Urheilijat sai huomiota myös kentän ulkopuolisista ansioista. Seura palkittiin Kunniakierroksen kahdeksanneksi parhaana rahankerääjänä. Palkinnon vastaanotti seuran puheenjohtaja Harri Samuelsson. Koko Suomen kolmanneksi parhaana rahankerääjänä palkittiin Kalle Mäkelä.