Huomenna siirrytään kesänopeuksiin

nopeusrajoitus 80 liikennekyltti kolmostie talvirajoitusKuva: UutisOivan arkisto

OIVASEUTU. Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset päättyvät huomenna ensimmäinen päivä huhtikuuta.

Rajoitukset päättyvät kaikissa Pirkanmaan kunnissa yhtä aikaa. Muuttunut rajoitukset tulevat voimaan kuitenkin vasta, kun kukin nopeusrajoitusmerkki on vaihdettu, mikä tapahtuu viimeistään 2. huhtikuuta. Niillä Pirkanmaan teillä, joilla talvinopeusrajoitukset poistetaan samaan aikaan kuin Keski-Suomessa, merkkimuutokset tehdään maanantaina 6. huhtikuuta.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan sataan kilometriin tunnissa. Talven lauhat kelit ovat kuitenkin vaurioittaneet joidenkin teiden päällysteitä niin paljon, että näille teille jätetään toistaiseksi voimaan alempi, 80 kilometriä tunnissa -rajoitus. Toinen näistä tieosuuksista on maantie 249 Häijäästä Haukijärvelle. Muita poikkeamia seudulla ei ole toistaiseksi ilmoitettu.

Toinen kahdeksankymmenen kilometrin tuntinopeudelle jätettävä osuus on valtatie 12 Tottijärveltä Nokialle. Alennettu nopeusrajoitus jätetään toistaiseksi voimaan myös kantatiellä 58, joka kulkee Juupajoella.

 

Muista ajaa kelin mukaan

Ely-keskus muistuttaa kuitenkin, että autoilijoiden tulisi pysyä tarkkaavaisena kelien suhteen myös nopeusrajoitusten muuttuessa. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita huomattavasti ja urautuneissa kohdissa on vesisateella vesiliirron vaara. Merkityt nopeusrajoitukset eivät tarkoita sitä, että kyseistä nopeutta pitäisi kaikissa tilanteissa ajaa, vaan turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavastikin tätä alempi.

 

Nina Ylinen