Hiihtotunneli on houkutellut uusia kävijöitä

Kuva: UutisOivan arkisto

JÄMIJÄRVI. Jämin hiihtotunnelin kävijämäärä ja talous ovat tällä syyskaudella hivenen jäljessä viime vuotta. Positiivisena asiana Jämin Hiihtotunneli Oy:n sihteeri Kirsi Leppihalme nostaa esiin sen, että tänä vuonna on tullut uusia asiakkaita, jotka eivät ole aikaisemmin tunnelissa käyneet.
– Parkano, Ikaalinen ja Jämijärvi ostivat asukkailleen kuntalaisvuoroja, ja osa vuoroille tulleista on saanut hiihtokipinän ja ostanut kuukausikortin. Myös muualta on tullut uusia asiakkaita, jotka eivät ole ennen käyneet, Leppihalme kertoo.

Syksyn ajan tunnelissa on eletty sesonkiaikaa. Etenkin viikonloppuisin hiihtäminen on ollut vilkasta, ja arkipäivät ovat olleet hiljaisempia. Säät vaikuttavat kävijämääriin, eli sateella ihmiset tulevat mieluummin hiihtämään tunneliin kuin avomaan tykkilumiladuille. Tosin pohjoisen lumetkin alkavat jo houkutella hiihtäjiä.

Vielä ei tiedetä, miten pitkään hiihtokausi tunnelissa jatkuu. Yleensä kylmäkoneet voidaan sammuttaa pakkastalven alkaessa, jolloin kustannuksetkin laskevat ja suurin kustannus tulee latujen ajamisesta.
– Niin kauan tunnelia on tarkoitus pitää auki, kun lumi pysyy hyvin hiihdettävänä. Yleensä ainakin hiihtolomien ajan tunneli on ollut vielä avoinna.

Talvenkin säät voivat tuoda hiihtäjiä tunneliin: esimerkiksi kovilla pakkasilla tai muuten kurjalla kelillä hiihto tunnelissa voi houkuttaa ulkolatuja enemmän.

Päätöksiä ei ole tehty hiihtotunnelin seuraavasta kaudesta, ainoastaan se on päätetty, että tammikuun pakkasilla tykitetään lumet seuraavaa kautta varten.

 

 

Liisa Raipala