Hämeenkyrössä kaahattiin reippaasti yli nopeusrajoitusten

HÄMEENKYRÖ. Poliisin liikenneyksikön partiot suorittivat torstaina liikennevalvontaa kolmostiellä Hämeenkyrössä. Illalla hieman ennen puoli viittä Osaran ohituskaistalla mitattiin vastaantulevan henkilöauton nopeudeksi 159 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus tieosuudella on 100.

Auto pysäytettiin ja sen kuljettajaksi osoittautui 20-vuotias mies. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

 

Päihtyneenä liikenteessä

Iltaseitsemältä liikenneyksikön partio havaitsi Sasin notkossa kohti Hämeenkyröä kulkevan henkilöauton, joka ajoi huomattavan lähellä edellä ajavaa ajoneuvoa. Viron kilvissä olevan henkilöauton kuljettaja suoritti ohituksen yli keltaisen sulkuviivan, ja kuljettajan havaittiin puhuvan puhelimeen ajon aikana.

Ohituskaistoilla autolle mitattiin keskinopeudeksi suurimmillaan 139 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus tieosuudella on 100.

Auto saatiin pysäytettyä ja sitä kuljetti vuonna 1989 syntynyt mies. Kuljettajalle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Miehellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Lisäksi autoon oli kiinnitetty siihen kuulumattomat rekisterikilvet.

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvorikkomuksesta.