Hämeenkyrössä ja Ikaalisissa työttömyys laskee

jämijärvi viljakkala hämeenkyrö ikaalinen työttömyysKuva: UutisOivan arkisto

OIVASEUTU. Hämeenkyrö oli Pirkanmaan suurimpien voittajien joukossa syyskuussa, kun katsotaan työttömyyslukuja. Kunnassa työttömyys laski nimittäin vuoden 2018 syyskuuhun verrattuna 14 prosenttia eli 48 henkilöä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli näin ollen 6,1 prosenttia. Myös avoimena olleiden työpaikkojen määrä kasvoi jonkin verran. Syyskuussa kunnassa oli avoinna 29 työpaikkaa. Työttömänä oli 292 henkilöä.

Myös Ikaalisissa työttömyys laski. Työttömiä oli kolmetoista prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Työttömänä oli 208 henkilöä, mikä oli 30 henkeä vähemmän kuin edellisvuonna (13 prosenttia vähemmän). Työttömien osuus työvoimasta oli syyskuussa 7,3 prosenttia. Työpaikkojakin oli vapaana mukavasti: 33 pestiin haettiin työntekijää. Myös Ikaalinen kuului luvuillaan Pirkanmaan valonpilkkuihin. Koko maakunnassa työttömyys nimittäin kasvoi 4,4 prosentilla, eniten verrattuna vuoden 2018 syyskuuhun. Kasvua oli vuositasolla 900 henkilöllä. Työttömyysaste oli 8,8 prosenttia, kun koko maassa se oli 8,6 prosenttia.

Ylöjärvellä työttömien lukumäärä pysyi entisellään. Syyskuussa 2019 kaupungissa oli 933 työtöntä, mikä tarkoittaa 5,9 prosenttia työvoimasta.

Myös Jämijärvellä työttömyys laski hieman, neljällä prosentilla. Kunnassa oli työttömänä syyskuussa 2019 yhteensä 48 henkilöä, mikä tekee työttömyysasteeksi 6,2 prosenttia. Myös Satakunnassa työttömien määrä kasvoi jonkin verran, eli 1,8 prosentilla.

 

Nina Ylinen