Hämeenkyrössä ja Ikaalisissa ei toistaiseksi koronatartuntoja

Seudulla ei toistaiseksi ole todettuja koronavirustartuntoja.

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN. Suomessa on todettu THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) antaman tiedon mukaan tähän mennessä 240 koronavirustartuntaa. Sunnuntaina uusia tartuntoja on todettu 30, joista yksi on Pirkanmaalta.

Tartuntojen määrä ei kuitenkaan anna kokonaiskuvaa taudin leviämisestä, sillä tällä hetkellä tartuntaa epäiltäessä näytteitä otetaan ensisijaisesti potilailta, joilla on vakavia hengitystieinfektion oireita. Lisäksi näytteitä otetaan terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunnalta.

Lieväoireisilta ja matkoilta palaavilta näytteitä otetaan lääkärin harkinnan mukaan. Oireettomia ei testata.

Hämeenkyrön kunnan ylilääkäri Tuomas Parmasen tietoon ei ole tullut edelleenkään yhtään tartuntatapausta Hämeenkyrössä, eikä tiedossa olevaa altistusta. Myöskään Ikaalisista ei ole tiedossa tartuntatapauksia.

Hämeenkyrön kunnan johtoryhmä kokoontui sunnuntaina ja päivitti aiemmin annettuja ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Ohjeissa todetaan, että jos taloudessa joku perheenjäsen on altistunut, samassa taloudessa asuva voi käydä normaalisti töissä, koulussa ja päiväkodissa. Karanteeniin joutuneen kanssa asuvat henkilöt eivät ole itse altistuneita. Altistumiseen vaaditaan suora kontakti sairastuneen henkilön kanssa.

Jos karanteenissa oleva altistunut henkilö sairastuu, niin silloin muista perheenjäsenistä tulee altistuneita, ja he joutuvat karanteeniin. Karanteenisäädöstö mahdollistaa vain altistuneiden ihmisten laittamisen karanteeniin, ei heidän perheenjäsentensä tai muiden omaisten.

Hämeenkyrön johtoryhmä seuraa THL:n ja sairaanhoitopiirin linjauksia. Toistaiseksi useimpia kunnan peruspalveluita tarjotaan edelleen, jotta kuntalaisten mahdollisuus työssäkäyntiin ja muihin arkielämän toimintoihin on mahdollista. Päiväkodit ja koulut jatkavat toimintaansa niissä annettavien ohjeiden mukaisesti.

 

Katri Linnikko