Hämeenkyrönväylä: puuston poisto aloitettiin keskellä kylää

Puuston poisto Hämeenkyrönväylän alta aloitettiin tiistaina iltapäivällä. Keskiviikkoaamuna Yhteiskoulun vieressä oli jo reilun kokoinen aukko.

HÄMEENKYRÖ. Hämeenkyrönväylän rakentamisessa aloitettiin tiistaina iltapäivällä työvaihe, joka näkyy selvästi myös ympäristöön. Puuston poisto aloitettiin kahden hakkuukoneen voimin Ristamäentien molemmin puolin Yhteiskoulun kohdalla.
– Koska tuleva tielinja kulkee Pappilanmetsän ja siellä sijaitsevan kuntoradan poikki, alueella on syytä noudattaa nyt erityistä varovaisuutta. Työmaa-alue on koneenkuljettajien työpaikka, jolle ulkopuolisilla ei ole asiaa, muistuttaa Hämeenkyrön kunnan tekninen johtaja Ritva Asula-Myllynen.

Suojaetäisyys hakkuukoneeseen on sata metriä, joten jos haluaa seurata työn edistymistä, se on syytä tehdä kaukaa.

Torstaiaamuna hakkuutyöhön ryhtyy kolmas kone Kylmäojantien varressa. Käynnistyneistä hakkuutöistä kertovat varoitusmerkit teiden varsilla.

Puuston poiston hoitavat Metsä Groupin sopimusurakoitsijat, ja Hämeenkyrönväylän tiealueen hakkuita on käynnissä lähikuukausina useammassa paikassa samanaikaisesti.

Hämeenkyrönväylän tiealueeksi haltuunotettu alue, jolta puusto poistetaan, on merkitty maastoon sinisillä kuitunauhoilla, mutta yhtenäistä sulkunauhaa tai työmaa-aitoja maastossa ei ole.

Puuston poistoa tehdään kahdessa vuorossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään. Hakkuutyön lisäksi alkaa myös puiden kuljetus tienvarsivarastoihin ja niiltä edelleen puuta käyttäviin tuotantolaitoksiin.

Sakari Ilomäki

Puuston poistosta ja muustakin Hämeenkyrönväylän rakennustyöhön liittyvästä kerromme laajemmin UutisOivassa 16.4.