Hämeenkyrön Yhteiskoululla todettu koronatartunta, useita luokkia etäopetukseen

Kuva: UutisOivan arkisto

HÄMEENKYRÖ. Hämeenkyrön Yhteiskoulun henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä on todettu koronavirusinfektio. Kunta julkaisi asiasta tiedotteen tänään lauantaina kello 16. Korona-altistumiset ovat tapahtuneet tiistaina ja keskiviikkona 24.-25. marraskuuta ja koskevat seitsemää yläkoulun luokkaa Hämeenkyrön Yhteiskoululla. Nämä luokat siirtyvät etäopetukseen ensi viikon ajaksi. Altistuneita on yhteensä 112.

Terveydenhuollon koronajäljittäjät ottavat yhteyden kaikkiin altistuneisiin puhelimitse ja määräävät heidät tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Yhteydenotot on aloitettu lauantaina 28. marraskuuta kello 13 ja jatkuvat iltaan asti. Oppilaiden huoltajia on tiedotettu Wilman kautta ja tiedote sisältää toimintaohjeet.

Tämän hetken tietojen perusteella muiden osalta koulunkäynti jatkuu normaalisti. Oireettomista altistuneista ei oteta koronavirustestejä, koska tämä ei lyhennä karanteeniaikaa eikä muuta ohjeistusta. Altistuneen muut oireettomat perheenjäsenet ovat vapaita liikkumaan eli käymään koulussa ja töissä.

– Älkää ottako tarpeettomasti yhteyttä terveydenhuoltoon, jos etteole infektio-oireinen tai muuten terveydenhuollon palvelujen tarpeessa, kunnan koronahäiriötilanteen johtoryhmä kehottaa.

Hämeenkyrön kunta tiedottaa asiasta seuraavan kerran sunnuntaina 29. marraskuuta kello 18.

 

Sakari Ilomäki