Hämeenkyrön ulkoilureiteistä

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

UutisOivassa 3. tammikuuta oli mukava artikkeli Kanainsaareen ja muihinkin kohteisiin suunniteltavasta ulkoilureiteistä. Kyrön Luonto on yhdessä Koluhankkeen (kotouttava luonnonhoito) kanssa järjestänyt Kanainsaaren lintutornin vieressä hautausmaan takana talkoita jättipalsamin kitkemiseksi.

Siinä yhteydessä totesimme paikan järvimaiseman yhdeksi Hämeenkyrön parhaista.

Alueen alennustila on valitettava. Se pitäisi saada arvoiseensa käyttöön. Ulkoilureitti voisi kulkea myös hautausmaan takaa ja vähällä vaivalla siitä saataisiin viihtyisä seurakuntalaisten ja kaikkien kuntalaisten yhteinen ”olohuone”.

Ehdotan seurakunnan, kunnan ja vapaaehtoisjärjestöjen yhteistyötä alueen arvon palauttamisessa.

Kyrön Luonto ilmoittautuu vapaaehtoiseksi jatkamaan aloittamaamme työtä. Yhden pienen yhdistyksen rahkeet eivät siihen yksin riitä.

Kyrön Luonto on jo vuosituhannen alussa julkaissut keskustan alueelle kattavan ympäristönhoitosuunnitelman, jossa tätäkin aluetta on käsitelty. Kunnallakin suunnitelma on. Se voitaisiin kaivaa naftaliinista.

 

Jussi Viitala
Kyrön Luonnon puheenjohtaja

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803