Hämeenkyrön tartunnat ovat tulleet ulkopuolelta

Kuva: UutisOivan arkisto

HÄMEENKYRÖ. UutisOivan lukija otti toimitukseen yhteyttä luettuaan Hämeenkyrön kunnan maanantaina 5. lokakuuta julkaiseman infektiotiedotteen. Tiedotteen mukaan koronavirusepidemiatilanne on selvästi etenemässä valtakunnallisesti, kuten myös Pirkanmaalla ja Hämeenkyrössä.

Tiedotteessa mainitaan: koronavirukselle altistumiset ovat olleet pääosin joukkoaltistumisia esimerkiksi kouluissa, työyhteisöissä ja päiväkodeissa. Myöhemmin tiedotteessa mainitaan, että Hämeenkyrössä on koronavirukseen sairastuneita, mutta positiiviset löydökset tai altistumiset eivät ole liittyneet kunnan palveluihin.

Lukija ihmettelee, miten Hämeenkyrön altistumiset eivät voi liittyä kunnan toimintaan, jos altistumisia on ollut kouluissa. Hämeenkyrön ylilääkäri Tuomas Parmanen vastaa, että tiedotteessa on hieman puutteellinen muotoilu.
– Pitäisi todeta, että ei kunnan palveluissa eikä Hämeenkyrön kunnassa. Nämä liittyvät ulkopuolelta tulleisiin altistumisiin. Ei siis meidän kouluissamme, vaan muissa kunnissa, Parmanen terävöittää.

Lue myös: Hämeenkyrössä viisi uutta koronatartuntaa.

 

Tuukka Olli