Hämeenkyrön keskustan siisteydestä

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Viime torstain UutisOivassa oli erittäin hyvä mielipidekirjoitus Hämeenkyrön keskustan siisteydestä.

Olen asunut Hämeenkyrössä vajaan vuoden ajan ja olen heti muutettuani paikkakunnalle kiinnittänyt huomiota epäsiistiin ympäristöön.

Hämeenkyrö on kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti erittäin arvokas ja kaunis paikkakunta, kun vielä saatettaisiin ympäristö siistiin kuntoon.

Jos käännytään Hämeenkyrön keskustaan vanhan urheilukentän kohdalta, Piikaniityntietä kohti Kyrönsarventietä, Pappilanjoen ranta on todella surkean näköinen, kaatuneita puita ja puskia koko ranta täynnä. Kun tämä alue maisemoitaisiin ja näkymä olisi joelle päin, siitä saataisiin keskustaan hyvä ulkoilualue.

Jatketaan matkaa… kun mennään Kyrönsarventietä pitkin ja käännytään koulukeskuksen jälkeen oikealla olevalle kävelytielle kohti Väinämöisentietä: kävelytien päässä on kuulemma ollut jo muutaman vuoden ajan melkoiset puukasat.

Siinä olisi hyvää energiapuuta melkoinen määrä. Miksi ne on siihen jätetty mätänemään?

Jatketaan matkaa… Niittytien varrelta Pappilanjoen rannalta on kaadettu myös puita, jotka on jätetty metsään aivan sikin sokin.

Tässä on vain muutama esimerkki aivan keskustan tuntumasta, mitä muualta löytyykään?

Mielestäni näiden kohteiden siistiminen ei kunnan taloutta pahasti horjuttaisi, mutta antaisi paikkakunnasta hyvän kuvan.

Jos alueet ovat yksityisten henkilöiden omistuksessa, kunta voisi antaa huomautuksen ympäristön hoidosta.

 

Paluumuuttaja

 

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803