Hämeenkyrö pelaa venäläistä rulettia

Ei pitäisi virkamiestasolla olla yliluonnollista katsoa tulevaisuuteen. Itse luotu kaavoituksen/vapaamman rakentamisen ongelma yhdistettynä kovaan intohimoon ohitustien saamisesta mahdollisimman pian.

Kaikki tietävät, että määrätyille alueille kuntaa olisi halukkuutta rakentaa runsaasti, mutta me olemme itse kunnassa luoneet tiukat rajat, mihin ja kuka saa rakentaa. Tässä yksinkertainen syy, miksi näin kaunis ja hyvillä palveluilla kokoonsa nähden oleva kunta kuihtuu. Olisi ymmärrettävä ajoissa, että tällä kehityksellä meidän palvelutasomme on katoavaa kansanperinnettä.

Kunta elää lain suomilla verotuloilla ja tuilla, jos elää, mutta yritysmaailma tarvitsee asiakkaita elääkseen. Eli yksinkertaistettuna, yritysten on pakko äänestää ”jaloillaan” elantonsa ansaitakseen.

Esimerkiksi surullisen kuuluisa jätevesiasioiden käsittelymoka kokonaisuudessaan, on asettanut monet asemaan, jossa tontin tai parin myynti palauttaisi elämän uomiinsa. Tosiasia on myös, että kaikki eivät myy neliötäkään, vaikka olisi kuinka suuri tarve ja kantatilaajatuskin sen sallisi. Kunpa joku viranhaltija ajattelisi kokonaisuutta, eikä vain oman sektorinsa kautta.

Kun tämä kaikki yhdistetään ohitustiehinkuun, ei ole vaikea luetella yrityksiä jopa nimeltä, joita kutsutaan tulevaisuudessa nimellä oli.

Menkääpä jokainen mielessänne läpi vaikka vain ne yritykset kolmostien varrelta kunnassa, joille nykyinen tielinja ja ohikulkijoiden jättämä raha on iso plussa liikevaihdossa.

Ohitustiessä ei ole mitään pahaa, jos kunta olisi kasvava ja voimissaan, ehkä päinvastoin, koska kysyntää olisi omasta takaa.

On tosiasia, että kymmenen uutta omakotitaloa luo keskimäärin yhden uuden pysyvän työpaikan kunnan yrityksiin.

Kun virkamieskunta ei ole tosiasioihin pystyvä panostamaan, ottakaa te hyvät luottamusmiehe ohjat käsiinne ja käsitelkää jo itse ennen kokouksia esityslistojen vaikutukset kuntaan kokonaisuudessa, ettekä vain hyväksy esityslistoja päätöksineen sellaisenaan. Iso vastuu tästä lankeaa etenkin puheenjohtajille eri ryhmissä.

Olavi Pesu

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803