Hämeenkyrö ja Ikaalinen eivät ole vielä saaneet koronarokotteita

Kuva: UutisOivan arkisto

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN. – Rokotamme heti, kun saamme rokotteita. Vielä niitä ei ole saatu. Tässä vaiheessa rokotuksista ja niiden antamiseen liittyvästä aikataulusta ei ole muuta tietoa, kertoo ylilääkäri Tuomas Parmanen Hämeenkyrön kunnasta.

Ylilääkäri Tiina Salminen Ikaalisten kaupungilta kertoo samaa.

Koronarokotusten järjestäminen on tartuntatautilain mukaan kuntien vastuulla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL toimittaa rokotteet kunnille ja ohjeistaa niiden käytössä.

Hämeenkyrössä on 11 koronatartuntaa keväästä lähtien laskettuna.

– Joulun jälkeen on tullut joitakin uusia altistumisia, mutta ei positiivisia, Parmanen kertoo.

– Ikaalisissa on yhteensä 15 koronapositiivista tartuntaa keväästä lähtien laskien. Uusia tartuntoja tuli joulun ja uuden vuoden pyhien aikana, Salminen kertoo.

Tiistaina kokoontuu alueellinen pandemiaohjausryhmä, jonka päätöksistä kuntien terveydenhoito saa tietoa myöhään iltapäivällä.

THL suosittelee, että koronarokotukset saavat ensimmäisenä koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Seuraavaksi rokotusvuorossa ovat ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Kolmannessa vaiheessa rokotetaan muu väestö.

 

Terhi Palonen