Hämeenkyrö 1918

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

Pieni historian harrastajien joukko on kokoamassa tietoja kaikesta, mitä tapahtui Hämeenkyrössä vuonna 1918. Paljon on aiheesta jo kirjoitettu aikoinaan, mutta erittäin paljon on kirjoittamatta ja muistiin merkitsemättä. Ketään sellaista, joka olisi omin silmin tapahtumat nähnyt, ei enää ole, joten on yhdestoista hetki koota edes ne muistitiedon muruset, joita vielä on vanhojen kertomana.

Siksi pyydämme, että jokainen, joka jotakin on kuullut, kertoisi mitä, missä ja milloin on kuullut tapahtuneen. Sen tähden pyydän, että jokainen, joka näistä tapahtumista on kuullut kirjoittaisi kaikki tietonsa ja lähettäisi ne minulle joko sähköpostilla leosakke@gmail.com tai osoitteella Linnantie 6, 39200 Kyröskoski. Soittaakin saa numeroon 040 7247114.

Erityisen kiinnostuneita olemme yksityisten ihmisten kohtaloista. Tavoitteena on tehdä aiheesta julkaisu vähintään nettiin, mutta jos resurssimme riittävät oikein kirja. Näin kertynyttä aineistoa voisivat sitten hyödyntää myöhemmätkin tutkijat.

Sakari Virtanen

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.