Fincumet ostaa enemmistön Pohjois-Euroopan suurimmasta vaihtolavojen valmistajasta

Kuva: UutisOivan arkisto

IKAALINEN. Ikaalilainen Fincumet Group Oy ostaa enemmistön Pohjois-Euroopan suurimmasta vaihtolavoja ja teräsrakenteita valmistavasta Virosta toimivasta Birger OÜ:sta. Yhtiö on tuttu: Fincumet on tehnyt sen kanssa yhteistyötä yli kemmenen vuotta.

Yrityskauppa vahvistaa yhtiön asemaa Suomen suurimpana vaihtolavojen myyjänä.

– Yrityskaupan myötä Fincumet Groupin vaihtolava- ja konttiliiketoiminnan yhteenlaskettu liikevaihto nousee yli 30 miljoonaan euroon, kertoo Fincumet Containerin toimitusjohtaja Joonas Järvensivu.

Birger OÜ palvelee jatkossa asiakkaitaan tuttuun tapaan, eikä yrityskauppa vaikuta sen olemassa oleviin asiakassuhteisiin. Yrityksen toimitusjohtajana jatkaa Aleksei Männiste.

Fincumet Group Oy on holding yhtiö, jonka tytäryhtiöitä ovat Fincumet Container Oy, Lakeway Finance Oy, sekä Birger OÜ. Fincumet Groupin kotipaikkana jatkaa Ikaalinen.

Fincumet Container Oy on Suomen johtava vaihtolavojen myyjä. Vaihtolavojen lisäksi Fincumet Container myy erilaisia kontteja, tilaratkaisuja, keräysastioita, kauhoja sekä muita ympäristöhuollon tuotteita. Vuonna 2019 yritys myi yli 4 500 yksikköä ja sen liikevaihto oli noin 15 miljoonaa euroa. Lakeway Finance Oy on yhtiö, jolle Fincumet Container Oy:n leasingrahoituksella myymien tuotteiden leasingkanta siirtyi 31. joulukuuta. Jatkossa Lakeway Finance tarjoaa rahoituspalveluita.

Birger OÜ  on Virossa toimiva Pohjois-Euroopan suurin vaihtolavoja ja teräsrakenteita valmistava yritys. Se valmistaa vaihtolavoja koko Pohjoismaiden alueelle. Vuonna 2019 Birgerin liikevaihto oli noin 18 miljoonaa euroa, se työllistää noin 200 henkeä.

 

Nina Ylinen