EU:n ruoka-apua jaetaan Ikaalisissa ja Hämeenkyrössä

Kuva: UutisOivan arkisto

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN. SPR:n Ikaalisten osasto jakaa ensi viikon keskiviikkona 1. huhtikuuta EU:n ruoka-apua Ikaalisissa. EU:n ruokakasseja jaetaan avun tarpeessa oleville vähävaraisille. Jako tapahtuu kello 11-13 Teollisuustalolla, osoitteessa Teollisuustalontie 3.
– Toimitamme ruokakasseja myös Ikaalisten sosiaalitoimistoon, josta niitä voi kysyä muinakin aikoina, kertoo SPR:n Ikaalisten osaston puheenjohtaja Reijo Leppänen.

SPR:n Hämeenkyrön osastolle EU:n ruoka-apulähetys tulee kesäkuussa. Ruoka-aineita jaetaan osoitteessa Sivutie 8, Kyröskoski. Osasto tiedottaa tarkemmista jakeluajoista myöhemmin.

Poikkeusoloissa ruoka-avun merkitys sitä tarvitseville korostuu.
– Poikkeustilanne edellyttää myös jakopaikoissa reiluja turvallisuusvälejä. Ruokakassit laitetaan paikkaan, josta ne voi yksittäin noutaa. Jakajat käyttävät suojakäsineitä käsitellessään ruokapaketteja. Jos on flunssan oireita, ruokakassin nouto tulee jättää väliin, Leppänen toteaa.

Hän muistuttaa myös, että tämän hetkisen tiedon mukaan virus ei tartu elintarvikkeiden välityksellä.
– Koronavirus tarttuu sairastuneesta ihmisestä pisaratartuntana toiseen ihmiseen, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Toistaiseksi yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen elintarvikkeiden välityksellä.

 

Terhi Palonen