Ennätykset paukkuivat Kauhtuan saunalla

Espoolainen Ossi Kaihua sai kunniakirjan oltuaan viime vuoden 10 000:s saunoja Kauhtualla.

HÄMEENKYRÖ. Kun espoolainen Ossi Kaihua asteli Kauhtuan avantosaunaan 27. joulukuuta, hänet palkittiin. Hän nimittäin sattui olemaan vuoden kymmenestuhannes kävijä. Kymmenentuhannen vuosittaisen kävijän raja rikottiin Kauhtualla viime vuonna ensimmäisen kerran.

Aivan sattumalta Kaihia ei Kauhtualle päätynyt, sillä appivanhemmat asuvat Hämeenkyrössä.
– Kävin Kauhtualla viime vuonna kahdesti, tammikuussa ja joulukuussa. Se on kyllä hieno paikka, sen takia siellä uudestaan kävinkin, Kaihua kertoo.

Kaikkiaan viime vuonna yleisillä vuoroilla kävi 10 185 kävijää, mikä on on 1 300 enemmän kuin vuonna 2018.

Kauhtuan kävijöiden määrä on ollut viime vuodet nousussa, sillä vuonna 2017 lauteilla laskettiin 8 415 käyntiä. Viime vuoden luvuissa ei siis puhuta pelkästään noususta, pikemminkin hypystä.
– Positiiviset lehtijutut, avantouinnin terveydelliset vaikutukset ja kaikille avoin savusauna, listaa Kauhtuan saunaa ylläpitävän Hämeenkyrön Talviuimareiden puheenjohtaja Marika Lehtonen hypyn syitä.

Kauhtuan savusauna on pirkanmaalaisittain erikoisuus, sillä maakunnassa ei ole muita kaikille avoimia savusaunoja. Se vetää Hämeenkyröön säännöllisiä kävijöitä kauempaakin.

Lehtonen huomauttaa, että todellinen kävijämäärä on huomattavasti suurempi, sillä kirjaa pidetään vain yleisistä saunavuoroista.
– Emme tiedä, kuinka paljon vuokravuoroilla käy ihmisiä. Joillain heitä voi olla viisi, toisilla kymmeniä.

 

Tuukka Olli