Ennakkoäänet melkein laskettu: Ovaska menossa läpi

eduskuntavaalit 2019 hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala ylöjärvi

OIVASEUTU. Ääntenlaskun tämän hetkisen tilanteen mukaan hämeenkyröläistaustainen Jouni Ovaska (kesk.) olisi saamassa paikan eduskunnasta. Ääniä on laskettu nyt 44,1 prosenttia, jossa mukana on sekä ennakkoääniä että varsinaisen vaalipäivän ääniä. Kello 20.40 ääniä oli Pirkanmaan alueella laskettuna 52,6 prosenttia.

Muut seudun edustajat ovat näillä näkymin jäämässä ilman eduskuntapaikkaa.

Ennakkoääniä ei saatu laskettua iltakahdeksaan mennessä kuten on ollut tapana, sillä ennakkoon jätettiin aiempaa enemmän ääniä.

 

SDP kärjessä Pirkanmaalla

Pirkanmaalla, kuten muuallakin Suomessa, vaalien voittaja näyttää olevan SDP, jonka ääniharavana Pirkanmaalla on ollut Sanna Marin. Toiseksi eniten ääniä on saanut kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen ja kolmanneksi eniten ääniä perussuomalaisten Sami Savio.

Hieman ennen yhdeksää Pirkanmaalta läpi oli menossa viisi SDP:n ehdokasta. Kokoomukselta olisi eduskuntaan pääsemässä neljä edustajaa, perussuomalaisilta kolme, vihreiltä kaksi, vasemmistoliitolta kaksi, keskustalta kaksi ja RKP:ltä yksi. Muut puolueet olisivat jäämässä ilman edustajaa.

Tässä ääntenlaskun vaiheessa Hämeenkyrössä ja Ikaalisissa suosituin puolue oli keskusta, Ylöjärvellä SDP.

Ääntenlasku jatkuu pitkin iltaa. Oivaseutu.fi seuraa ääntenlaskua verkossa, tulokset ja ehdokkaiden haastattelut ilmestyvät paperilehdessä ensi keskiviikkona.

 

Nina Ylinen