Enemmän elämältä

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

Olimme 15. syyskuuta Eläkeliiton Hämeenkyrön yhdistyksen järjestämällä puolukkaretkellä Viljakkalan metsissä. Nyt saimmekin elämältä enemmän. Sangot täyttyivät hetkessä ja kahvit pullien kera odottivat metsätysmajan pihapiirissä ja makkarat lämpenivät kodan tulihtalla raakkuraudan varassa. Molemmat tarjoukset maistuivat. Iloinen puheensorina täytti sekä kodan että pihamaan pöytien äärellä. Syyskuinen aurinko antoi parastaan retkeilijöille.

Osa joukosta lähti luontoon tavoitteena sienet. Sieniryhmällä vetäjän vastuun otti Anita Lähdekorpi. Häneltä kodassa kysäisin, että löytyikö sieniä. Vastaus oli, että sieniä oli näytille asti. Mutta sekä vetäjän että kysyjän mielestä niitä löytyy viikon kuluttua, kunhan sateiden vaikutus alkaa luonnossa näkyä.

Kuva: Sauli Ilomäki. Taipuu vaan ei taitu. Puolukanvarvutkin saavat toisinaan kantaa raskastakin taakkaa.

Niin me immeiset saamme luonnosta enemmän, ihan melkein itsestään. Ja jos saamistaan lahjoista raaskii luopua, saa lisää bonusta niin antaja kuin saajakin. Hyvä mieli sen kuin kasvaa ämpärporissa. Me ihmiset kuin olemme sellaisia, että hyvä mieli sen kun lisii antaessa ja saadessa.

Tulihan siellä poimiessa mieleen sellainenkin ajatus, että meillä ihmisillä on monenmoisia taakkoja. Mutta ei se puolukan varpukaan elämässään pääse ilman taakkoja jos muutaman kerran kymmenessä vuodessa saa kantaakseen kuvan osoittaman taakan. Arvelee sekä kuvan ottaja ja pähkäilijä siellä metsän siimeksessä että kotinsa keittiön pöydän ääressä kuvaa ottaessaan.

Retken vetäjälle Timo Leppäkoskelle suurkiitos solkenaan

kun sain vielä luvan mennä tauon jälkeen harrastamaan ”apusia”.

Eli taas kerran saimme ”elämältä enemmän”. Niin uskoo yksi mukana ollut.

 

Sauli Ilomäki

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.