En mie taho ymmärtää

Kaupunki on ostanut Ikaalisten Kylpylän Monitoimihalli Oy:n osakkeet (48 kpl). Minkä hallin? Onko siellä joku halli? Ja miksi on ostanut? Ja mitä ne osakkeet maksoi? Ja tuleeko nyt paljonkin osinkoja?

En taho ymmärtää sitäkään, että Vatulan Ulvaan ulkoilureitin valaistukseen menee 50 000 euroa, lisäksi kustannukset pylväistä, valaisimista ja työstä. Meneehän siihen ainakin toinen mokoma. No, hyvähän se on maksattaa itäpuolen ihmisillä nekin valot, että herrat saa käydä hiihtämässä ja juoksemassa valaistua reittiä, etteivät vaan kompastu.

Enkä mie oikein taho ymmärtää sitäkään, että Läykkäläntien katusuunnitelman kustannusarvio on 60 0000 euroa – no, tosin vesiyhtiö maksaa siitä noin 43 000 euroa, mutta eikös sekin ole kaupungin omistuksessa? Juu, kallista on, kallista. Eikä ole sitä massia….

Ja sitten te ”viisaat” päättäjät yritätte lopettaa Luhalahden kyläkoulun ja rahdata pieniä lapsia ympäri pitäjää Tevaniemeen. Ja säästöä tulisi 100 000 euroa. Se on yks hyttysenkakka tässä konkurssissa, kun rahaa haaskataan niin paljon kuin keretään.

Kysyn vaan, että tuleeko säästöä Tevaniemestä? Osaatteko te yhtään laskea mitä maksaa Tevaniemen keittiön uusiminen ja suurentaminen, WC-tilojen uusiminen, koska nykyiset tilat eivät riitä kunnolla edes tämän hetkiselle oppilasmäärälle. Niin, ja luokkahuoneitakin tarvitaan lisää.

Ja puhumattakaan siitä liikuntahallista. Kyllä siellä ihan hyvin on pystytty pitämään satahämesoita, ja siellä varmasti pystytään vielä voimistelemaan muutama vuosi. Pitääkö kaikki, paloasema, Valkean Ruusun koulu, pesäpallokenttä (onko kaupunginjohtaja muuten pesäpallomiehiä?) ja liikuntahalli saada tehtyä samaan syssyyn, jos rahaa ei kerran ole. Ja tämä rahapulahan oli tiedossa jo pari vuotta sitten, mutta ei se näköjään kaupungin johtoa harmita ja haittaa.

Sanon vaan, että voi teitä, te kirjanoppineet!

 

Ketkupolkka