Avoimet Kylät esittäytyvät tänä vuonna verkossa

avoimet kylätVuoden 2017 Avoimet Kylät -päivässä Tevaniemen kyläseuran saama kirkkovene sai pintaansa uutta tervaa. Sitä olivat sutimassa Jussi Lammi ja Erkki Kasittula. Taustalla mökkiläiset Hannu Joki ja Raimo Salminen.

OIVASEUTU. Avoimet Kylät -päivä siirtyy koronatilanteen vuoksi tänä vuonna verkkoon. Kylille tarjotaan moninaisia mahdollisuuksia toteuttaa tapahtumapäivää virtuaalisesti: verkossa voi julkaista esimerkiksi videon kylän ulkoilureiteistä tai luontokohteista, kuvagallerian edellisvuosien kylätapahtumista, kylähistoriikkia tai vaikkapa podcastin kylän elämästä.  Päivän yhtenä teemana on ulkoilu ja lähiliikuntapaikat, mutta Avointen Kylien verkkomateriaali voi käsitellä mitä tahansa kyliin tai kylätoimintaan liittyvää asiaa.

Avoimet Kylät on kylätoimintaliikkeen vuoden tärkeimpiä päiviä. Päivä on suosittu etenkin Pirkanmaalla, jossa viime vuonna tapahtumaan osallistui 63 kylää. Maanlaajuisesti osallistujia oli yli 600.

–  Vuosi sitten Pirkanmaan kylät olivat Suomen aktiivisimpia, joten toivotaan samaa tänäkin vuonna. Kylätoiminta on parhaimmillaan joustavaa toimintaa, joka taipuu ajan vaatimuksiin. Ja juuri se tässä verkkotapahtumassakin on tavoitteena, toteaa Pirkanmaan kyläasiamies Jani Hanhijärvi.

Päivä järjestetään lauantaina 13. kesäkuuta. Pirkanmaalla tapahtumaa koordinoi Pirkan Kylät ry, jolle kylien tulee ilmoittaa osallistumisestaan viimeistään 31. toukokuuta.

 

 

Nina Ylinen