Asko Uurasjärvi ja Jänteen viestijoukkue palkittiin Satakunnan Urheilugaalassa

Asko Uurasjärvi palkittiin vuoden 2019 stakuntalaisena urheiluvaikuttajana Satakunnan Urheilugaalassa. Kuva Jouni Vuorela.

JÄMIJÄRVI. Jämin Jänteen viestijoukkue ja Asko Uurasjärvi saivat merkittävää tunnustusta Satakunnan Urheilugaalassa viime lauantaina Porissa.

Vuoden 2019 satakuntalaisena joukkueena palkittiin Jämin Jänteen SM-viestikultaa tuonut joukkue. Lajin joukkuemitaleista kilpailtiin SM-tasolla ensimmäisen kerran vuonna 1919. Kului tasan sata vuotta ennen kuin Satakunta sai ensimmäisen SM-kultansa.

– Imatralle lähti kvartetti, jolta menestystä saattoi odottaa. Aku Nikander, Antti Ojansivu ja Markus Vuorela pitivät asetelmat koviakin tekijämiehiä vastaan ja Ristomatti Hakola tykitti ankkurina joukkueen SM-kultaan, palkinnon perusteluissa kerrotaan.

Vuoden 2019 satakuntalaisena urheiluvaikuttajana palkittiin Asko Uurasjärvi. Uurasjärvi on vaikuttanut lajiliitossa, toiminut asiantuntijatehtävissä kansainvälisissä kilpailuissa ja johtanut SM-kilpailuja.

– Hän on ollut seuransa Jämin Jänteen vahva mies, joka on samalla pyrkinyt urheilun avulla kehittämään omaa seutukuntaansa. Uurasjärvi on seuransa urheilijoiden tukena ja apuna siellä, missä tarvitaan, vaikka sitten keittiössä ruokaa tekemässä. Kun jollain on langat käsissä ja järjestyksessä, niin kilpailuissa kuin seurassa, urheilijat voivat urheilla. Uurasjärvi on mies, jonka kädenjälkeä on Suomen huipulla hiihtävä Jämin Jänne, laajoissa palkinnon perusteluissa kerrotaan.

Urheilugaalassa palkittiin myös kuntien ja seurojen vuoden seuratyöntekijät 2019. Jämijärven Kiekosta palkinnon sai Toni Sorvali.

 

Terhi Palonen