IKAALINEN 21.5.2021 14:15

Villa Wegeliuksesta rakennetaan tapahtumien ja ohjelmatuotannon keskus – muovipinnoille ja lastulevyille sanottiin hyvästit

Terhi Palonen

Willa Wegeliuksen uusilla omistajilla Kaisa Nurmelalla ja Vesa Vähäsarjalla ei ole pitkään aikaan vapaa-ajan ongelmia. Tamperelainen pariskunta on aloittanut mittavan remontin Villa Wegeliuksessa.

– Tavoitteena on rakentaa Willa Wegeliuksen ympärille läpivuotista ja monipuolista ohjelma- ja tapahtumatuotantoa, kertoo Vähäsarja, joka on jo 15 vuoden ajan omistanut ohjelmatoimisto Prime Time Music Oy:n.
– Talo pihapiireineen tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia järjestää erilaisia tapahtumia ja kursseja, pariskunta sanoo.

"Loistavat puitteet monenlaiselle toiminnalle"

Miten he sitten päätyivät hankkimaan juuri Villa Wegeliuksen?

– Koronan takia ohjelmatoimiston toiminta on ollut lähes stopissa vuoden verran. Sen takia minulla oli aikaa tutkistella uusia paikkoja ja mahdollisuuksia. Olen hakenut pitkään juuri tällaista paikkaa, jossa on riittävästi tilaa toteuttaa erilaisia tapahtumia. Samalla kertaa, kun olin neuvotteluissa Ikaalisten kylpylän uusien omistajien kanssa sinne järjestettävistä tapahtumista, päätin katsahtaa Villa Wegeliuksen. Innostuin siitä ja niin myös vaimokin, ja se johti kauppoihin, Vähäsarja kertoo.

Remontti tehdään yli sata vuotiaan talon hengessä

Wegeliuksen suvun rakennuttama Villa Wegelius valmistui sisällissodan aikana 1918. Talo toimi pitkään perheen kotina ja maalaistalona. Myöhemmin sen siirryttyä kylpylän omistukseen tiloihin oli sijoitettu muun muassa kylpylän hallinto- ja talousosasto. Viimeksi tilat toimivat Ti-Ti Nallen talona.

Ylisata vuotta vanhassa huvilamaisessa rakennuksessa on kahdessa kerroksessa neliöitä noin 600. Lisäksi rakennuksessa on kellarikerros ja myöhemmin rakennettu lisäsiipi, joten neliöitä kertyy yhteensä lähes tuhat. Tapahtumatuotannon lisäksi uudet omistajat suunnittelevat tiloihin muun muassa näyttelytiloja. Lisäksi kaupassa tuli mukana rakennuksen vieressä sijaitseva entisen kesäteatterin alue.

Lastulevyt ja muovit pois

Uudet omistajat haluavat kuoria rakennuksesta esiin sen alkuperäistä kuosia. Rakennuksesta puretaan pois komeiden ja hyvässä kunnossa olevien hirsiseinien ja lautalattioiden päälle aikoinaan laitettuja lastulevy- ja muovipintoja.

– Talo tarvitsee perusteellisen talohuollon ja nykyajan vaatimukset vastaavan talotekniikan. Tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen vaaditaan myös hyvät tekniset valmiudet. Olemmekin varautuneet useamman vuoden projektiin, pariskunta kertoo.
– Wegeliuksen suvun edustajat ovat piipahtaneet vanhassa kodissaan. Olemme saanet heiltä arvokasta tietoa talon historiasta. Kaipaamme sitä lisää, jotta voisimme kunnioittaa remontissa perinteitä. Mukava olisi saada talosta vanhoja valokuviakin.

Paljon mahdollisia yhteistyötahoja

Uudet omistajat sanovat, että Villa Wegeliuksen sijainti kolmostien kupeessa ja tunnetun kylpylän läheisyydessä on loistava sen tulevalle käytölle.

– Ikaalinen ja kylpylä tunnetaan. Ne herättävät pelkästään positiivisia mielikuvia. Olemme tavanneet jo kaupungin ja elinkeinoyhtiön edustajia, ja vastaanotto sieltä on ollut todella myönteistä. Yhteistyö kylpylän kanssa on käynnistynyt hyvin, ja seuraavaksi käymme neuvotteluja muun muassa koulutusten tarjoajien kanssa mahdollisesta yhteistyötä, pariskunta kertoo.
Vähäsarja on toiminut musiikki- ja ohelmatoimistoalalla jo pitkään, mutta puolisokin mielii sinne. Nurmela työskentelee vielä tällä hetkellä luokanopettajana Ylöjärvellä.
– Minulla on ollut jo pitkään haaveena päästä luomaan erilaisia tapahtumia, mutta pienten lasten äitinä se on jäänyt taka-alalle. Nyt kun lapsista kaksi on jo maailmalla ja nuoremmatkin teini-ikäisiä, pääsen lähemmäksi haavettani. Villa Wegelius antaa tähän mahdollisuuksia, Nurmela sanoo.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 28.2.2024 17:00 Tilaajille

Ikaalisten kylpylä otti juhlavuoden kunniaksi käyttöön erikoisen markkinointitempun – Tee uusi ihminen, pääset ilmaiselle lomalle

IKAALINEN 28.2.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kylpylän alueelle on käynnistynyt kaavamuutostyö, jolla varaudutaan uuteen majoitusrakentamiseen ja kylpylätoiminnan laajentamiseen

IKAALINEN 1.2.2024 15:00 Tilaajille

Alle kouluikäisten testiryhmä kokeili Vesitropiikin – Löytyi maailman paras liukumäki ja liian höyryinen höyrysauna

IKAALINEN 22.1.2024 14:00 Tilaajille

Kela-kuntoutus palaa Ikaalisten kylpylään – Ikaalinen Spa & Resort ja Härmän Kuntoutus aloittavat yhteistyön

IKAALINEN 5.10.2023 11:00 Tilaajille

Maailmanluokan blues-tähti saapuu Ikaalisiin – minifestivaali soi entisessä Ti-Ti Nallen talossa