IKAALINEN/TAMPERE 15.3.2023 17:00

Timofei Karpov oli huippuiskussa Tampereella – Ikaalisten Urheilijat kilpailivat viikonloppuna Pirkkahallissa

Susanna Mäkelä

Tampere Junior Indoor Games kilpailtiin Tampereen Pirkkahallissa kuluneena viikonloppuna. 10–17-vuotiaiden yleisurheilijoiden suurtapahtuma keräsi tänä vuonna Pirkkahalliin yli 1 500 oman ikäluokkansa kovinta yleisurheilijaa ympäri Suomen. Lisäksi osallistujia oli ulkomailtakin asti.

Ikaalisten Urheilijoiden P12-sarjassa kilpaileva Timofei Karpov teki vakuuttavaa jälkeä koko viikonlopun ajan. Tunnollinen ja kova treenaaja aloitti kisaurakkansa juoksemalla 60 metrin alkuerissä kaikkien alkuerien kovimman ajan 8,55. Muutama tunti myöhemmin finaalissa Karpov pinkoi upeasti toiseksi ajalla 8,64. Palkintojenjakoseremonioiden jälkeen Karpov jatkoi kisaurakkaansa P12-sarjan korkeuskisassa. Hän hyppäsi puhtaan sarjan aina tulokseen 132:een asti mutta 135:n korkeus ei tällä kertaa enää ylittynyt kolmesta hyvästä yrityksestä huolimatta. Tulos oikeutti erittäin tasaisessa kilpailussa jaetulle kolmannelle sijalle kolmen muun kilpakumppanin kanssa. Palkintojen jaossa nähtiin harvinainen tilanne kun neljä poikaa, Karpov mukaan lukien, kiipesivät palkintokorokkeelle pokkaamaan pronssisen mitalin. Loistava kisavire jatkui heti seuraavana aamuna, kun lahjakas tulevaisuuden lupaus tikkasi 60 metrin aitojen voittoon ennätyksellään 10,36 ja kävi pokkaamassa viikonlopun värisuoraansa vielä kultaisen mitalin.
Ikaalisten Urheilijoista mitalikorokkeelle ylsi Karpovin lisäksi P15-sarjassa kilpaileva Tuomas Mäkelä. Mäkelä työnsi P15-sarjan kuulakilpailussa 4 kg:n kuulalla ennätyksensä 14,59, joka oikeutti kolmanteen sijaan.
P13-sarjan 1 000 metrillä Linus Kärkkäinen juoksi hienosti sijalle 6 ajalla 3.13,08 ja P10-sarjan 60 metrillä Julius Keränen pinkoi komeasti sijalle 6 ajalla 9,51.
T13-sarjassa kilpaileva Ella Rouhiainen juoksi 60 metrin alkuerissä ajan 8,79 ja pituutta Rouhiainen leiskautti komeasti 4,37. 60 metrin aidoissa Rouhiainen pinkoi hienosti ennätyksensä 10,48. T14-sarjan 60 metrillä Aida Koskensalo pinkoi ennätyksensä 9,06. T15-sarjan pituudessa Ella Kurula hyppäsi tuloksen 4,55 ja P15-sarjan 800 metrillä Eliel Kärkkäinen juoksi ajan 2.25,63.
P11-sarjan 60 metrillä Seppo Kukkala juoksi ajan 10,15 ja Konsta Halmela 10,87. P10-sarjan 60 metrin alkuerissä Mihei Karpov juoksi ajan 9,99, Into Rouhiainen 10,56 ja Oiva Huhtasaari 11,17.
P10-sarjan kuulassa Mihei Karpov työnsi tuloksen 5,47 ja Huhtasaari 4,76. P10-sarjan pituudessa Julius Keränen leiskautti halliennätyksensä 3,67, Rouhiainen ponnisti tuloksen 3,35 ja Huhtasaari 2,96.
T15-sarjan 4x100 metrin viestissä Ikaalisten Urheilijoiden joukkue juoksi hienosti sijalle 10 (32 joukkueen joukosta) ajalla 53,41. Joukkueessa juoksivat Kamilla Hillman, Aida Koskensalo, Ella Rouhiainen ja Ella Kurula.
TJIG-yleisurheilutapahtuma on nuorille yleisurheilijoille hieno mahdollisuus päästä tapaamaan kilpakumppaneita ympäri Suomen ja saada rutkasti kilpailukokemusta isomman luokan kilpailuista.
Tämän vuoden TJIG:ssa urheilijat pääsivät lisäksi muodostamaan kunniakujan tuoreelle EM-kultamitalistille Reetta Hurskeelle.