IKAALINEN 7.6.2022 15:00

Sata-Häme Soin juhlavuoden ohjelma ulottuu laituritansseista kansainväliselle huipulle


Sata-Häme Soi -juhlat on suomalaisessa festivaalikentässä ainutlaatuinen, sillä se rakentuu yhden instrumentin, harmonikan, ympärille. Tässä ainutlaatuisuudessa piilee myös sen pitkän iän salaisuus. Juhlavuoden ohjelmassa on aitoa pelimannimeininkiä ja tansseja, viihdemusiikin helmiä, nykykansanmusiikkia, klassista musiikkia maailman huipulta, poppia, rokkia ja maailmanmusiikkia sekä tietenkin Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailut. Harmonikka on poikkeuksellisen rikas soitin, sillä sen kautta avautuu musiikin koko laaja kirjo.

Sata-Häme Soi kunnioittaa juhlavuoden ohjelmassa erityisesti omia juuriaan. Festivaalilla kuullaan paljon perinteikästä kansanmusiikkia paikallisten pelimannien ja ympäri Suomea tulevien harrastajaryhmien soittamana.
Tangon ystäviä hellitään toden teolla. Valkea Ruusu -viihdekonsertin esiintyjänä on kansainvälisesti tunnettu, 17 ammattimuusikon muodostama Pirttilahti Tango Experience -orkesteri, jota johtaa Sami Pirttilahti. Tämä orkesteri on jokaiselle tangon ystävälle elämys. Buenos Airesin tangosalonkien salaperäisiin tunnelmiin johdattaa myös Jorma Uotinen Trio Avecin kanssa.
Klassiset soolokonsertit esittelevät kaksi huipputason solistia. Moldovalainen 23-vuotias Radu Ratoi ja suomalainen 30-vuotias Janne Valkeajoki ovat kiistatta oman ikäpolvensa kärkinimet koko maailmassa. Itävaltalainen huilu-harmonikka -duo Raphael Brunner ja Juan Carlos Diaz tarjoaa uuden ulottuvuuden kamarimusiikkiin ja improvisointiin.
Tanssin ystäviä hemmotellaan puistossa ja Ikaalisten Laivarantaan nousevassa ohjelmateltassa. Tanssimusiikkia niissä tarjoilevat Tanssiorkesteri PNP, Jarkko Helin & Grawfish Kings, Jämijärven Pelimannit, Tanssiyhtye Vesa Formunen, Pirita Niemenmaa yhtyeineen ja kansanmusiikiyhtye Nope.
Festivaalin sävelmät yltävät myös Kyrösjärven laineille. Luvassa on kolme artistiristeilyä m/s Ikaalinen -laivalla. Laivalla yleisölle jammailevat Jarkko Helin & Cajun Comets, digiharmonikan maailmanmestari Netta Skog ja tangokuningatar Pirita Niemenmaa.
Juhlien historiaan palataan erityisesti Tulipeleissä, jolloin festivaalipuistossa esiintyvät muun muassa digiharmonikan mestari Netta Skog, Jobo sekä Pasi ja Anssi. Laivarannan bileissä esiintyvät Hamilton Jones, Telsonig, Werstailijat ja Oktoberfest-orkesteri Oivaset.
Lapsille on puistossa oma konsertti, jossa esiintyy Siina ja Taikaradio. Harmonikkamuseolla vietetään iltapäivisin teematunteja. Harmonikkamessut ovat avoinna torstaista lauantaihin. Pelimannimestaruuksista kisataan Omalla Tuvalla ja Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan suorat tv-finaalit sijoittuvat uuteen Ikaalinen-saliin Valkean Ruusun Areenalle.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 25.1.2024 09:00 Tilaajille

Tapahtumat houkuttelevat matkailijoita Ikaalisiin – Puistofilosofian osallistujista 95 prosenttia suosittelisi tapahtumaa muillekin

PÄÄKIRJOITUS 20.9.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Harmonikkaa ei kannata hukata – Toivottavasti Sata-Häme Soi -juhlille löytyy jatkoa uudessa muodossa

IKAALINEN 14.9.2023 10:15 Tilaajille

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka saattavat jatkua – Kiinnostusta kilpailujen järjestämiseen jatkossa on jo osoitettu

IKAALINEN 14.9.2023 07:30 Tilaajille

Koronakesät ja niiden jälkeinen yleisökato koituivat Sata-Häme Soin kohtaloksi – Kaupunki ei enää kata yhdistyksen tappioita

IKAALINEN 13.9.2023 13:45 Tilaajille

Sata-Häme Soi ry on hakeutunut konkurssiin