Kaupallinen artikkeli 5.3.2021 15:00

SASKYn uudella IDEA-kampuksella voit opiskella sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon

Lähihoitajakoulutus on Saskyn Ikaalisten kauppaoppilaitoksen tarjontaa

Toisen vuoden lähihoitajaopiskelijat Annikki Tuomisto, Janina Lindholm ja Neea Knuutila Hämeenkyröstä sekä Sanni Keskiruusi Ikaalisista kertovat valinneensa juuri Ikolin lähihoitajakoulutuksen siksi, että Ikaalinen tarjoaa pienen paikkakunnan edut, eli työharjoittelupaikkoja on helposti saatavilla ja myös työllisyysnäkymät alalla ovat loistavat. IDEA-kampuksella lähihoitajakoulutuksella on uudet, toimivat ja viihtyisät tilat sekä terve sisäilma. Myös se, että opiskella voi omalla tai naapuripaikkakunnalla oli heidän mielestään tärkeä asia valintaa tehdessä.

IDEA-kampuksen sijainti mahdollistaa luontevan yhteistyön tekemisen esimerkiksi Ikaalisten kaupungin eri toimipisteiden ja Jyllin Kodin kanssa. Yhteistyötä on tehty opintokäyntien kautta sekä luonnollisesti työelämässä oppimisen jaksojen myötä. Opintoihin on kuulunut mm. päivä Kotipihlajassa ja Valkean ruusun päiväkodissa sekä opintopäiviä muun muassa Markunkodilla tai kotihoidossa.
Opintoja suoritetaan lähiopetuksena ja osin myös verkko-opetuksena ja kaikilla voi olla hyvin oman näköinen opintopolku. Lähihoitajakoulutukseen sisältyy paljon käytännön työelämässä oppimisen jaksoja, joita voidaan suorittaa joko koulutus- tai oppisopimuksella. Opettajat auttavat tarvittaessa työpaikan hankinnassa, mutta vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia omalla paikkakunnalla on hyvin tarjolla.

Oppisopimus tarjoaa mahdollisuuksia

Oppisopimus tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia osaamisen hankkimiseen. Sanni oli viime kesän oppisopimuksella Nikulassa ja Annikki Jyllin Kodilla suorittamassa hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämisen jaksoa, joten myös kesäaikaa voi käyttää hyödyksi opintoja suoritettaessa.
Tammikuussa toisen vuosikurssin opiskelijoilla alkoi omaan osaamisalaan liittyvät opinnot. Neea, Annikki ja Sanni valitsivat suuntautumisvaihtoehdokseen sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan, jonka opetus tapahtuu Ikaalisissa IDEA-kampuksella. Janina puolestaan valitsi päihde- ja mielenterveystyön osaamisalan, jolloin opinnot suoritetaan lähinnä verkko-opetuksessa Teamsin kautta. Valinnaisina opintoina Ikaalisissa on tarjolla Näytteenotto ja asiakaspalvelussa toimiminen, joka tarjoaa hienon lisän lähihoitajan työhön.
Lähihoitajakoulutus oli opiskelijoille ensisijainen vaihtoehto. Neea kertoi olevansa sellainen hoitajaluonne, että alan valinta oli hyvin selvä. Hän on kiinnostunut ihmisten auttamisesta ja ihmisistä ylipäänsä ja lähihoitajana pääsee työskentelemään erilaisten ihmisten parissa.
Lähihoitajakoulutuksen etuja on myös se, että työtä on tarjolla jo opiskeluaikana. Töitä lähihoitajille riittää ihan omalla paikkakunnalla, eli ala työllistää hyvin ja antaa hyvät mahdollisuudet myös jatkokoulutukseen. Jatkokouluttautumisesta tytötkin suunnittelevat, mutta toki ensin aikomus on tehdä töitä lähihoitajana ja hankkia alan kokemusta lisää.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

Uutinen 9.4.2021 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrön terveyskeskus

Uutinen 8.4.2021 00:01 Tilaajille

UutisOiva 8.4.

Mielipide 7.4.2021 15:00 Tilaajille

Moporalli häiritsee

HÄMEENKYRÖ 7.4.2021 09:22 Tilaajille

Neljä ajoneuvoa onnettomuudessa kolmostiellä – kaksi henkilöä kuljetettu sairaalaan

Uutinen 6.4.2021 00:00 Tilaajille

UutisOiva 8.4.